Počela gradnja završne dionice Šokačke magistrale

Počela gradnja završne dionice Šokačke magistrale Počela gradnja završne dionice Šokačke magistrale
screenshot videa s Facebook stranice press032 screenshot videa s Facebook stranice press032

screenshot videa s Facebook stranice press032

Danas su počeli radovi na izgradnji 8,7 kilometara duge državne ceste Otok-Slakovci, završne dionice Šokačke magistrale koja se proteže od Vukovara preko Otoka do Vrbanje i izlaska na autocestu Zagreb-Lipovac.

Radove je otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ocjenivši kako je riječ o prometnici iznimno značajnoj za prometni sustav Vukovarsko-srijemske županije. "Izgradnjom ove prometnice nećemo pomoći samo Otoku nego i Vukovaru, jer ćemo Vukovarcima skratiti put do autoceste i time značajno olakšati samo prometno komuniciranje u Vukovarsko-srijemskoj županiji", istaknuo je Butković. Rekao je kako je zadovoljan dinamikom radova i na vinkovačkoj istočnoj obilaznici čijim završetkom će se, kako je kazao, stvoriti pretpostavke za početak radova na vukovarskoj obilaznici. 
Otočki gradonačelnik Josip Šarić izrazio je zadovoljstvo početkom radova na dionici Otok-Slakovci rekavši kako se taj dio Šokačke magistrale pokušava izgraditi još od 1994. godine. "Nažalost, do sada nije bilo dovoljno razumijevanja i podrške, a danas svjedočimo iznimno značajnom projektu vrijednom 20 milijuna kuna", rekao je Šarić.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ističe kako je završetak izgradnje Šokačke magistrale izgradnjom dionice Otok-Slakovci važan za županiju jer povezuje njezina rubna područja koja su prometno do sada bila izolirana.
"U Vukovarsko-srijemskoj županiji je oko 280 kilometara državnih cesta. Ovoga trenutka radimo istočnu vinkovačku obilaznicu i državnu cestu D2 u Vukovaru,a u četverogodišnjom planu nam je i početak radova na izgradnji vukovarske obilaznice. Ovih dana užurbano tražimo način za realizaciju izgradnje srijemske granične transverzale duge 38 kilometara kojom bi Ilok i iločki kraj povezali s autocestom Zagreb-Lipovac", rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škarić.

Oleg Butković