Počela sezonska sniženja

Počela   sezonska     sniženja

Foto:HRT

Sezonska će sniženja trajai 60 dana. Tijekom tog razdoblja redovna i snižena cijena moraju biti jasno istaknute. Očekuju se tri kruga padanja cijena sve do 70-posto .

Među najtraženijim proizvodima na zimskom sniženju su odjeća i obuća te različiti sezonski proizvodi. Na pitanje koliko su se domaći trgovci doista i približili europskim trendovima o pravim sniženjima Osječanke odgovaraju:"Čini mi se da su to nekad bile stvarne cijene koje su trgovci podignuli pa su ih onda spustili da nam „zamažu" oči. Moj je sin u Njemačkoj i znam kako izgledaju prava sniženja. Nabaviš si markiranu robu po vrlo pristupačnim cijenama. Sve su to marketinški trikovi. Trgovci dignu cijene prije sniženja pa ih onda spuste. Možemo samo nagađati koliko je to doista i sniženo". No unatoč tomu, Osječanke će ipak kupovati. Neke više, neke manje: „Kupujem, što ću. Moraš odjenuti nešto. Moraš nekako izgledati. Baš želim da to bude nešto trendovski. Nešto će se naći, barem za mene. Rijetko kupujem. Nije da ne kupujem, ali to nije to". 
I predsjednica Centra za informiranje i edukaciju potrošača Tanja Popović-Filipović smatra da nije riječ o pravim sniženjima kao na zapadu: „U izlozima stoji natpis - sniženja do 50 posto. Taj „do" je ključan, jer možemo govoriti o robi sniženoj do 20 posto te nekoliko proizvoda koji su na 50 posto. U svakom slučaju preporučujem kupcima da budu oprezni". A s obzirom da su se kupci proteklih godina najviše žalili na nemogućnost reklamacije snižene robe Popović-Filipović pojašnjava: „Potrošač ima apsolutno pravo reklamirati proizvode koji se prodaju po sniženim cijenama".