Počeli su veslački treninzi za sve članove Iktusa

Počeli su veslački treninzi za sve članove Iktusa Počeli su veslački treninzi za sve članove Iktusa

Popuštanje mjera zaštite od koronavirusa spremno su dočekali osječki veslači i veslačice. Od ovoga su tjedna dopušteni treninzi, ali se održavaju u skladu s epidemiološkim mjerama, istaknuo je za Radio Osijek predsjednik Veslačkoga kluba Iktus Daniel Srb. Ivan-Ante Grgić u Zagreb otišao- biciklom!

"Mi smo imali dopuštenje za početak treninga od 27. travnja samo za četvoricu ponajboljih veslača u Iktusu, odnosno tu se radi o reprezentativcima, a od 11. svibnja omogućeno je treniranje svima na otvorenom i u skupinama te prema naputcima kriznog stožera - uz poštivanje međusobnog razmaka među sportašima. Time se otvorila mogućnost da se počne trenirati veslanje na otvorenom", rekao je Daniel Srb. Uputio je poziv svim mladim članovima i članicama kluba da se ponovno jave trenerima i krenu veslati na Dravi. Na treninzima će se svi pridržavati mjera Stožera civilne zaštite koje, među ostalim, zabranjuju korištenje svlačionica tako da će poput svih sportaša i veslači morati dolaziti na treninge u sportskoj odjeći te napustiti klupske prostorije odmah po završetku treninga. Srb je rekao kako su udaljenosti veslača u čamcima upravo tolike da su u epidemiološkom smislu prihvatljive i iznose oko 1,60 metara. 

Predsjednik Iktusa izrazio je nadu da ovakav početak sezone - bez natjecanja i bez treniranja, nije demotivirao sportaše, posebice najmlađe veslačice i veslače te kako će se uskoro probuditi cijeli osječki veslački pogon. "Nadamo se da će uskoro doći i vrijeme natjecanja i prilika da pokažu što su učinili na treninzima", rekao je Daniel Srb. 

Ivan-Ante Grgić, kako je izvijestio predsjednik kluba biciklom je prešao gotovo 300 kilometara kako bi se pridružio svom veslačkom partneru Borisu Cesarcu i trenirao na zagrebačkom Jarunu, a trebalo mu je 10.5 sati vremena kako bi stigao od Osijeka do Zagreba. Cesarec je iz Zagreba biciklom došao do Virovitice da bi se potom s Grgićem vratio do Jaruna. Obojica su mlađi seniori i članovi hrvatske veslačke reprezentacije. 

U Zagreb su danas otputovali i mlađi seniori Patrik i Anton Lončarić koji nisu mogli trenirati na Dravi jer im je čamac ostao na Jarunu još tijekom potresa koji ih je zatekao u Zagrebu, 22. ožujka. Do danas su bili prisiljeni, kao i svi drugi veslači iz Osijeka, trenirati kod kuće ili voziti bicikle po gradu i široj okolici. Danas su se napokon vratili na Jarun gdje u dvojcu bez kormilara veslaju s Valentom i Martinom Sinkovićem kao sparing partneri te se pripremaju za europsko prvenstvo koje bi se trebalo održati krajem ljeta i početkom jeseni.  

Daniel Srb govorio je i o problemu s klupskim prostorom. Rekao je kako je zadovoljan što je Grad Osijek "uskočio" i preuzeo plaćanje režija, odnosno Športski objekti su preuzeli upravljanje zgradom veslačkoga kluba Iktus tako da klub u istom prostoru funkcionira kao i u svim godinama do sada. No, nema svježih informacija o tome je li bilo novih pregovora vlasnika (Saponije) s kupcima zgrade ili ne. 

"Lučka kapetanija izdala je Iktusu dopuštenje za korištenje splavi tako da je i taj problem riješen i mislim da će i to pridonijeti povratku u klub svih sportaša kojima je već bilo dosta kućnih treninga i trčkaranja oko kluba ili vožnje biciklom", rekao je predsjednik Veslačkoga kluba Iktus Daniel Srb. Dodao je kako je najavljeno da će se Veslačko prvenstvo Hrvatske održati u drugoj polovici rujna, a očekuje da bi se i prije toga moglo održati još poneko natjecanje kako bi se veslači motivirali i zadržali formu za neka bolja vremena za sport u cjelini.