Počelo 16. Osječko ljeto kulture

Počelo 16. Osječko ljeto kulture

Predstavom "Gospođica iz Maxima" Georgesa Feydaua u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta "Komedija" i režiji Ivice Kunčevića, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu otvoreno je 16. osječko ljeto kulture.

Otvarajući Osječko ljeto kulture, gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako je riječ o najvećoj kulturnoj manifestaciji na istoku Hrvatske, koja ove godine donosi niz programa namijenjenih svim uzrastima i preferencijama. Mozaična programska koncepcija, u kojoj svatko može pronaći sadržaje po vlastitoj mjeri i ukusu, temeljna je odrednica svih dosadašnjih Osječkih ljeta kulture, dodao je Vrkić.
Predstavu "Gospođica iz Maksima" za ovorenje Ljeta Osijeku je darovao Grad Zagreb, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin istaknula je kako je svojevrsna moralna obveza Zagreba, u kojem živi četvrtina stanovništva Hrvatske, da pomogne ostalim dijelovima Hrvatske te sudjeluje u obogaćivanju sadržaja Osječkog ljeta kulture. Ako bude prilike, to ćemo ponovno s radošću učiniti, poručila je Kusin.
U sklopu ovogodišnjeg Osječkoga do 12. srpnja na 13 lokacija u gradu ukupno će biti prikazano 26 programa iz svih područja umjetnosti, u kojima će sudjelovati više od 500 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.
O programu OLJK-a smo pisali, a svakodnevnu malu kroniku poslušajte u emisiji Radio na OLJK-u u 13 sati i 30 minuta.

Ivan Vrkić

Vesna Kusin