Počinje opsežna obnova osječke Tvrđe

Počinje opsežna obnova osječke Tvrđe

Gradska uprava Osijeka poslala je obavijest o početku radova na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe. Prva faza radova počet će u ponedjeljak, 13. srpnja 2020. godine. . .

Grad Osijek započinje s realizacijom radova obnove cjelokupne komunalne infrastrukture starog grada Tvrđe u sklopu projekta "Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, KK.06.2.2.04.0002".

U ponedjeljak, 13. srpnja 2020. počinju radovi na obnovi dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnova distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnova javne rasvjete u energetski učinkovitu te rekonstrukcija ulica, pješačkih površina i trgova na području osječke Tvrđe.
Radovi će se izvoditi po fazama, a počinju s dravske strane, na sjeveroistočnom dijelu Tvrđe, te će se nastaviti prema jugu, a kasnije tijekom jeseni počet će radovi u središnjem dijelu Tvrđe.

"S obzirom na to da se će izvoditi radovi koji mogu biti opasni, mole se građani za poseban oprez te da ne ulaze u zonu izvođenja radova", poručuju iz osječke gradske uprave i zahvaljuju na razumijevanju.

 c097tmp.jpg