Počinje ovogodišnji GLAZ-B-OS

Počinje ovogodišnji GLAZ-B-OS

fotografija Josip Šeri, Glas Slavonije

GLAZ-B-OS se ove godine održava od 8. do 11. prosinca, a organizatori najavljuju zanimljiv program, koji u isto vrijeme počinje u Osijeku i u Pečuhu, i to u povodu Međunarodnog dana zbornog pjevanja.

Osječkim programom ravna  Antoaneta Radočaj-Jerković, a sudjeluju Akademski zbor i Vokalni ansambl Brevis. U pečuškoj bazilici  Berislav Jerković dirigira Adventskim koncertom na kojem sudjeluju solisti UAOS-a i pečuškog Fakulteta za glazbu. Program se nastavlja u utorak slušaonicom "Božić u glazbi - izbor božićnih zbornih skladbi", u podne je projekcija komičnog oratorija “Not The Messiah”, a u 19 sati koncert solista Umjetničke akademije, uz glazbenu pratnju Ante Blaževića te voditelja Berislava Jerkovića.

Srijeda počinje već u 8 sati, programom “Hrvatskim božićnim tradicijama” u OŠ Višnjevac, a sudjeluju studenti glazbene pedagogije, učenici škole domaćina te učenici Umjetničke škole Beli Manastir. U 12 sati slijedi Plesna radionica “Winter Salsa” na UAOS-u, koju vodi Vuk Ognjenović. U 17 sati počinje Tamburaški intermezzo Komornog tamburaškog orkestra i solista, a program u 18 sati održava se usporedno u Valpovu (kapelica dvorca Norman Prandau - solistički koncert Borisa Šilija, uz pratnju Ante Blaževića na klaviru) te u Osijeku (UAOS - In The Christmas Jazz Mood.

GLAZ-B-OS zaršava u četvrtak, kada se u 19 sati na UAOS-u održava zanimljivo Natjecanje u pjevanju božićnih pjesama (voditeljica Veronika Hardy), a u 21 sat je after party u CAMPUS cafeu.