Podrška udomiteljstvu u Baranji: radionice i Obrazovni klub

Podrška udomiteljstvu u Baranji: radionice i Obrazovni klub

FB udruge PGDI

Udruga Projekt građanske demokratske inicijative– P.G.D.I. iz Belog Manastira provodi program „Podrška razvoju udomiteljstva u Baranji“ a aktivnosti su, među ostalim, kreativne i psihosocijalne radionice te Obrazovni klub koji predstavljaju večeras .

Program podrške udomiteljstvu je usmjeren na razvoj udomiteljstva u Baranji kroz promociju udomiteljstva i podršku udomiteljima u pružanju usluga putem informiranja, predavanja, okruglih stolova, psiho-socijalnih i kreativnih radionica te poduka u učenju a provode ga u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, Udrugom mladeži „Zamijenite nam tugu osmijehom“ iz Karanca i Gradom Belim Manastirom te financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Aktivnosti programa su: 

Beli Manastir– psiho-socijalne i kreativne radionice održavaju se svakog tjedna četvrtkom od 18:00 sati (za mlađu djecu/osnovnoškolce) i 20:00 sati (za stariju djecu/srednjoškolce) u Belom Manastiru, na adresi udruge Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. u Ulici Joszefa Antala 3. Za djecu i mlade iz okolnih mjesta organiziran je prijevoz kombi vozilom.

Karanac – kreativne radionice održavaju se svakim tjednom četvrtkom od 15:00 sati, a psiho-socijalne radionice zadnjim petkom u mjesecu od 15:00 sati u Karancu na adresi Udruge mladeži „Zamijenite nam tugu osmijehom“ u Ulici Petefi Šandora 67.   

18403011_863981083758815_3149565512005022973_n.jpg Program Obrazovni klub usmjeren je mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi ili drugih oblika skrbi te ostalim mladima u riziku od socijalne isključenosti kako bi se putem kontinuirane stručne podrške kroz individualni i grupni rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije prevenirali daljnji socijalni rizici.Predstavljanje Kluba najavljeno je za 20 sati u prostorijama udruge u Belom Manastiru. 

Aktivnosti su Klub za zapošljavanje, individualno mentorstvo, osposobljavanje – prekvalifikacije ili dokvalifikacije u učilištima za različita zanimanja, polaganje vozačkog ispita te komunikacijski trening. 

U sustavu udomiteljstva u Baranji je stotinjak djece a svake godine iz sustava ih izlazi do osmero i potrebna im je potpora koju će dobiti i u budućoj Zakladi "Put". 

 

razgovor s predsjednicom udruge Mirelom Alagić