Policajci učili djecu o sigurnosti u prometu

Policajci učili djecu o sigurnosti u prometu Policajci učili djecu o sigurnosti u prometu

"Policajci i partneri - humanost na djelu" naziv je preventivno-edukativnog programa koji su Ravnateljstvo policije i Policijska uprava osječko-baranjska organizirali u SOS Dječjem selu u Ladimirevcima kako bi djeci pokazali kako se sigurno ponašati u prometu.

Nakon mađioničarskog nastupa Mak teatra u programu "Dječji osmijeh nije iluzija", djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci sudjelovala su u radionicama. Da bi naučili kako se trebaju ponašati kao pješaci, djeca su sjela u male automobile i na poligonu, koji je postavio Jumicar, iz perspektive vozača pazili su na pješake. U radionici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo saznali su kako pružiti prvu pomoć unesrećenom. Policijska uprava osječko-baranjska u radionici "Policajac - humanitarac" učila ih je o sigurnosti u prometu, a Udruga Breza zabavila ih je u programu "Naši mali asistenti".
Današnje aktivnosti uljepšale su školske praznike u SOS Dječjem selu Ladimirevci. U šesnaest SOS obitelji živi sedamdeset osmero djece, neka od njih su na praznicima sa svojim biološkim obiteljima pa je u današnjem programu sudjelovalo njih četrdesetak.