Polumaraton "s okusom iločkog vina"

Polumaraton "s okusom iločkog vina"

Foto: Arhiva TZ Ilok

Atletski klub Sljeme Zagreb i Grad Ilok organiziraju Prvi iločki polumaraton, na kojem očekuju i do 200 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Uz stazu od 21,1 km, oni s nešto slabijom kondicijom mogu birati između utrke od10 km i staze duge jedan kilometar.

1. Iločki polumaraton trči se u subotu, 9. lipnja. Start i cilj je u staroj gradskoj jezgri, na Trgu sv. Ivana Kapistrana. Polumaraton kroz "Dunavsko kraljevstvo vina i starina", kako su ga naslovili organizatori, trči se kružnom stazom po cesti, makadamu i šumi, od stare povijesne jezgre grada kroz naseljene ulice do Dunava, uz rijeku, oko rukavca Dunavac, kroz vinograde i šumu i natrag do Trga sv. Ivana Kapistrana. Utrka na 10 kilometara prati trasu polumaratona do 7,5km, gdje se pravi okret i povratak u staru gradsku jezgru. Za najbolje su osigurani pehari ali i finišerske medalje za sve koji završe utrku, u obje discipline.
Satnica:
11:00 – Start polumaratona i utrke na 10km
11:10 – Start utrke građana (proglašenje nakon 15min)
12:30 – Proglašenje i podjela nagrada za utrku na 10km
14:30 – Proglašenje i podjela nagrada za polumaraton
ilocki-polumaraton-logo.jpgilocki-polumaraton-medalja.jpg
Dobra suradnja Iločana i Zagrepčana dovela je do organizacije ove sportsko-atletsko-rekreativne manifestacije, a kako Ilok nema atletski klub, organizacijsku je palicu pruzeo AK Sljeme Zagreb, iza kojeg stoji organizacija "Sljemenskog maratona", prve trail trke u Hrvatskoj, utrke MedvedRun te Hendrix polumaratona. "Njihova stručnost uz dinamičnost i zanimljivost trase iločkog krajolika te sve veću turističku privlačnost Iloka zasigurno je dobra kombinacija", kaže Ivica Miličević, direktor Turističke zajednice Grada Iloka.
"Cilj je trkačima omogućiti da u svoj trkački CV upišu još jednu od dvije dužine koje odaberu (10 ili 21 km) te istovremeno upoznaju vrijednosti, posebnosti i zanimljivosti Iloka. Po završetku utrka nakon dodjele pehara i medalja za sudionike i sve koji dođu organizira se i zajedničko druženje. Kako jedna utrka već ima dodatak „utrka s okusom piva“, uz ovaj iločki događaj i polumaraton definitivno možemo dodati podnaslov „utrka s okusom iločkog vina“!", dodaje Miličević.