Pomozite Azilu za napuštene pse!

Pomozite Azilu za napuštene pse!

psi jedu fotografija Udruga Pobjede

U osječkom Azilu za napuštene pse u Nemetinu koji vodi osječka Udruga "Pobjede" nema dovoljno hrane za 180 pasa koliko je u Azilu i 30 u privremenom smještaju, pa su se za pomoć obratili svim građanima - prijateljima životinja.

Volonteri Udruge Pobjede obratili su se građanima pozivom koji u cijelosti prenosimo:

"Ljeto. Paaa da, najgore doba u godini. Ma kakvi komarci, kakve vrućine, sparine, sve je to dim jednog organa, najlakše za pregrmit kad naspram toga imamo toliko napuštenih paaa, da bismo mogli eksplodirati. Baš to.

A čak i to znamo, svjesni smo mi da je eksplozija negdje iza ugla, čeka na nas, na svakog ponaosob, pa ćemo lijepo umjestozasluženih penzijakrasit jedno čitavo krilo neke psihe,  samo se nadamo da će do onda (možda) svijet malkoc mrdnit u pozitivnom smjeru, i mi se nadamo da ćemo što duže izdržati pa da ga i mi možemo gurati.

A vi? Paaa vi gurate s nama, oćte nećete.

Ovo ljeto, samo ako pratite azilov zidpa samo dojave svaku večer prebrojite, znate da doslovce pucamo po šavovima, a Grad i dalje ne smatra bitnim provesti kontrolu mikročipiranja, nit uvesti obvezne kastracije, jer ljeto je, ko još ljeti misli o ozbiljnim stvarima...

A ljeti osim što imamo milion dramasa izbačenim psima, sekiracijao kišama i zimikoje dolaze nakon ljeta, kućicama od termopanela koje toliko želimo useliti u čitav Azil kako ne bi samo neki bili privilegirani pa se ne smrzavali, još imamo i dramu sa hranom, jer kao što svi već dobro znate osječki studentski kampus svakodnevno nam donira ostatke iz studentske menze pa nam to pokrije gotovo polovicu potrebe za hranom, a ljeti ne radi.

Pa nam sad svakodnevno treba cca 80kg dehidrata, pa onda još specijalne hrane za specijalne pse, pa za štence (samo njih je 40 trenutno na našoj brizi) pa je borba svaki dan.

Pliz, pomozite nam da barem se oko hrane ne moramo toliko sekirati, pliz!

Možete li, uvrstite uz šoping za svoje pse i vreću najeftinije hrane za kerovce u Azilu (oni ne biraju), uplatite za pola vreće ak nemate za cijelu (Udruga Pobjede IBAN HR8823400091110405854 Podaci za uplate iz inozemstva: 
Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6, 
Croatia swift code: PBZGHR2X PayPal: pobjede[at]gmail[dot]com), dofurajte vreću starog kruha do azila, ako čistite zamrzivač ne bacajte hranu, zaigrajte se na ovim aukcijama.

Šta da vam kažem nego da svi oni (180 u Azilu i 30 na privremenim smještajima) računaju na vas!"


Azil pomoć moli