„Poruka iz Vukovara“ povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti

„Poruka iz Vukovara“ povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti

"Svojim javnim i društveno odgovornim ponašanjem zajednički dajemo doprinos kako bismo ovaj svijet i naše društvo učinili zdravim, ljepšim i boljim", istaknula je danas u objavi Ravnateljstvo policije RH.


20. prosinca u cijelom svijetu obilježava se Međunarodni dan ljudske solidarnosti odlukom Ujedinjenih naroda iz 2006. godine s ciljem promicanja kulture solidarnosti, međusobnog uvažavanja i tolerancije uz poticanje ljudskosti među ljudima i najviših moralnih i životnih vrijednosti.

Ovaj Međunarodni dan podsjetnik je ljudima o važnosti zajedništva, važnosti odgovornog ponašanja prema samima sebi i prema drugima. Solidarnost označava moralnu obvezu čovjeka za čovjeka u njihovom suživotu.

U sklopu preventivnog projekta Ravnateljstva policije pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“, predstavljen je video pod nazivom „Poruka iz Vukovara“.
"Ovim videom želimo potaknuti sveukupnu javnost da svojim javnim i društveno odgovornim ponašanjem zajednički dajemo svoj osobni doprinos kako bismo ovaj svijet i naše društvo učinili zdravim, ljepšim i boljim.

Solidarnost, suosjećanje, tolerancija i pomaganje drugima vrline su kojima bi društvo i pojedinac trebali težiti", ističu u Ravnateljstvu policije Republike Hrvatske.