Poslovni prostori za jednu kunu

Poslovni prostori za jednu kunu Poslovni prostori za jednu kunu

U subotu će biti objavljen natječaj po kojem će obrtnici moći dobiti u najam neki od gradskih poslovnih prostora po početnoj cijeni od samo jedne kune po četvornom metru u središtu grada.

Početna cijena poslovnih prostora bit će i manja od jedne kune za poslovne prostore koji su udaljeni od središta grada. O tome su danas na konferenciji za novinare u osječkom Pothodniku govorili gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i dogradonačelnik Vladimir Ham. 

Bit će za sada ponuđeno ukupno 37 poslovnih prostora u vlasništvu grada. Obrtnici i ostale proizvodne djelatnosti moći će se natjecati za prostor po početnoj cijeni od jedne kune ili manje od toga, a trgovci, ugostitelji i druge djelatnosti imat će 50% manju cijenu od trenutačne. 

Svi zakupci poslovnih prostora u Osijeku, kao i u cijeloj zemlji, prema novim će pravilima od početka ove godine za najam prostora plaćati i PDV tako da će im ova gradska ponuda itekako dobro doći. 

Gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuo je kako želi vratiti živost u gradsko središte te poduprijeti razvoj obrtništva koje polako odumire. Dodao je kako su prazni gradski poslovni prostor nepotreban trošak jer se i za njih plaćaju sve režije, a prema nekim procjenama popunjavanje svih gradskih poslovnih prostora uz ovako niskre ili prepolovljene cijene najma rezultirat će povoljim financijskim rezultatom za grad Osijek. 

Vrkić i Ham o poslovnim prostorima