"Poslovni uzlet" u lipnju u Osijeku

"Poslovni uzlet" u lipnju u Osijeku

Foto: Davor Javorović/Pixell

U Osijeku će se u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Osijeka 12. lipnja 2015. održati edukativna manifestacija "Poslovni uzlet grada Osijeka", najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Projekt je zamišljen kao edukativna platforma za male poduzetnike kako bi im se pokušalo pomoći u podizanju razine znanja, poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti, ne samo na hrvatskom, nego i europskom tržištu.

Skup u Osijeku bit će jedanaesta ovogodišnja konferencija u sklopu projekta „Poslovni uzlet“, koji Poslovni dnevnik provodi u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Njegova je krilatica „Omogućimo dobrima da postanu najbolji“, a u sklopu projekta organiziraju se besplatne edukacije u 23 hrvatska grada, konferencija na temu "Žensko poduzetništvo – pogled u budućnost" i konferencija "Small business forum", a sve završava Svečanom dodjelom nagrada najboljim poduzetnicima u prosincu ove godine. Nagrađuju se oni koji opstaju na hrvatskom tržištu i stvaraju novu vrijednost u svom poslovanju, čime zapravo pokazuju kako je moguće i u izazovnim tržišnim okolnostima biti uspješan i razvijati se.
„U Osijeku će biti organizirano 12 različitih radionica koje su prilagođene potrebama poduzetnika. Sudionici će između ostaloga saznati kako aplicirati za sredstva EU, kako napraviti efikasnu kampanju sa što manjim budžetom te kako se oglašavati na Googleu i Facebooku“, najavio je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika. Također je pozvao sve poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova, ali i sve druge zainteresirane da se prijave na besplatna predavanja. Na radionicama za poduzetnike sudjelovat će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), poslovnih banaka i poduzeća, a poduzetnici će se, uz ostalo, moći upoznati kako doći do sredstava za pokretanje i financiranje projekata te kako aplicirati za sredstva EU fondova. Šimatovića iznimno vesele pozitivne reakcije sudionika edukacija.
Zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham ne krije zadovoljstvo što je Osijek jedan od partnera projekta "Poslovni uzlet". „Mali poduzetnici nositelji su gospodarstva te je iznimno bitno da im pomognemo da svoje ideje razviju i naprave profitabilan posao. Važno je i što studenti imaju priliku sudjelovati na ovakvim edukacijama kako bi iz prve ruke vidjeli situacije s kojima se poduzetnici susreću“, naglasio je Ham i dodao kako je iznimno važno poticati mala i srednja poduzeća koja čine 99% svih poslovnih subjekata. Gotovo dvije trećine svih zaposlenih je u malim i srednjim tvrtkama, a mali i srednji poduzetnici sudjeluju s 50% u stvaranju ukupnog BDP-a.