Postanite dio svjetlosne proslave Dana grada

Postanite dio svjetlosne proslave Dana grada

U pripremi programa proslave Dana grada, Kulturni centar Osijek poziva građane da im pošalju svoju (obiteljsku) fotografiju nastalu u omiljenim trenucima i zakucima Grada, a izabrane će se projicirati u svjetlosnoj igri "lica i naličja grada". Rok za slanje fotografija je subota, 27. studenog.

"2. prosinca grad Osijek proslavit će svoj 235.rođendan. Velikih 235 godina duge i značajne povijesti grada kojeg ne čine samo njegovi povijesni simboli, statue, zgrade i institucije, nego prvenstveno – ljudi. Građani koji su tijekom stoljeća i godina gradili njegov identitet, navike, kulturu i oblikovali život u njemu. Trenuci svakodnevnog života grada zabilježeni foto objektivom njegovih stanovnika, oživjet će brojna lijepa sjećanja i povezati različite generacije, a Trg Ante Starčevića 2. prosinca od 18 do 24 sata učiniti velikim vremeplovom", objašnjavaju svoju zamisao iz Kulturnog centra Osijek i pozivaju građanje da slanjem svoje fotografije koja je motivima, kadrovima, emocijama vezana uz Osijek postanu svjetlosni dio „lica i naličja“ grada.

Fotografiju treba poslati na e-mail adresu: info@kulturni-centar.hr zaključno sa subotom, 27.studenoga 2021. Godine.

Autori instalacije napravit će izbor fotografija koje će biti projicirane.
Dostavom fotografija sudionici natječaja daju pravo Kulturnom centru Osijek da iste koristi za javno prikazivanje na Dan grada Osijeka 2.prosinca.