Potpore Grada Osijeka poduzetnicima

Potpore Grada Osijeka poduzetnicima Potpore Grada Osijeka poduzetnicima

foto:HRT/Marin Bilandžić

Zamjenici osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš i Boris Piližota uručili su poduzetnicima potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva. Riječ je o četvrtoj skupini poduzetnika koja se prijavila na javni poziv za dodjelu potpora iz tog programa za 2017. godinu.

Grad Osijek je u svojem je proračunu za 2017. predvidio za potpore milijun kuna. Taj je iznos nešto veći nego prethodnih godina, a izmjene se-u odnosu na prošlogodišnji program-očituju i u jednostavnijoj i jeftinijoj proceduri, a novina je i da se u ovoj godini jedan poduzetnik može javiti na više mjera i kroz njih ostvariti maksimalo 50.000 kuna. Kroz tri kruga dosada je potpore dobilo šezdesetšestero poduzetnika i poduzetnica, ukupne vrijednosti 705.000 kuna. Danas je održan četvrti krug na koji se prijavilo osam poduzetnika-šestorica muškaraca i dvije žene. Dobili su potporu u iznosu od 105.000 kuna. Do kraja godine i dalje je otvoren poziv za oko 300.000 kuna koje se tek trebaju dodijeliti.

Riječ o ljudima koji predano rade, žive u Osijeku i zapošljavaju Osječane i Osječanke.

Grad Osijek u ožujku je objavio javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništa na podučju Grada Osijeka. Više je mjera koje se realiziraju kroz taj projekt, a neke od njih su pokretanje gospodarske aktivnosti, nabava opreme i strojeva, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, izrada projektnih prijedloga za sufinanciranje iz europskih fondova i još puno toga, istaknula je zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš.         

Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš s poduzetnicima