Potpore Osječko - baranjske županije poljoprivrednicima

Potpore Osječko - baranjske županije poljoprivrednicima Potpore Osječko - baranjske županije poljoprivrednicima
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
foto Ž. Kovačević foto Ž. Kovačević
Silvia Wendling, Ivan Anušić, Petar Lagator(foto Ž. Kovačević) Silvia Wendling, Ivan Anušić, Petar Lagator(foto Ž. Kovačević)

Ivan Anušić (foto Ž. Kovačević)

Trideset i pet korisnika potpora u poljoprivredi danas je u Osijeku potpisalo ugovore ukupne vrijednosti od 680 tisuća kuna. Osječko - baranjska županija putem javnih poziva provodi 14 mjera potpora u poljoprivredi za što je u županijskom proračunu osigurano više od 5 milijuna kuna.

Do sada su isplaćene potpore za 107 korisnika u vrijednosti 2 milijuna kuna, a javni pozivi su otvoreni do kraja godine. Osim toga u provedbi je i projekt kapitalnog objekta u županiji, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće.

"Ulažemo i u velike projekte poput sustava za navodnjavanje, a Regonalni distribucijski centar za voće i povrće je pred završetkom nabave svih imovinsko pravnih dokumenata. Financijska konstrukcija je složena, zatvorena, novce imamo, građevinsku dozvolu vrlo brzo, i ja se nadam da ćemo u ovo vrijeme slijedeće godine otvoriti objekt. Sam distribucijski centar stoji između 35 i 40 miljuna kuna s tim da smo ostavili prostor i za širenje. Drago mi je da je među korisnicima potpora puno mladih ljudi kojima možemo i želimo biti na raspolaganju", rekao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić. 

"Sve više korisnika ulazi u sustav e-Kvalitete. Provode analizu svojih privoda i to ne samo za ekološku poljoprivredu nego i za druge proizvode jer žele potrošačima dati siguran i zdravstveno ispravan proizvod. Puno potpora otišlo je za predstavljanje na sajmovima, što nam je važno, jer se proizvodi iz naše županije pojavljuju širom hrvatske na zadovoljstvo i proizvođača i kupaca.", tvrdi pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko - baranjske županije Sivia Wendling.