Povelja lokalne samouprave i Zelene povelje

Povelja lokalne samouprave i Zelene povelje Povelja lokalne samouprave i Zelene povelje

Općina Bizovac dobitnik je Povelje lokalne samouprave Osječko baranjske županije, a Osnovna škola Matije Petra Katančića iz Valpova i Udruga za rad s mladima "Breza" iz Osijeka dobitnici Zelenih povelja.

Zelena povelja Osječko-baranjske županije javno je proznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšanju kakvoće življenja za dobrobit ssadašnjih i budućih naraštaja.

Osnovna škola Matije Petra Katančića iz Valpova nagrađena je za dosege u oblikovanju i provedbi programa osvješćivanja mladih o nužnosti očuvanja ekološkog sklada, racionalnog korištenja prirode i njezinih dobara, očuvanja i obnavljanja estetskih vrijednosti krajolika te uređenja i obnavljanja okoliša kao preduvjeta zdravog i održivog razvoja.

Udruga za rad s mladima Breza" iz Osijeka  svakodnevno doprinosi izgradnji ekološki osvještenog odnosa mladih prema globalnim pitanjima razvoja suvremene civilizacije i njohovu osposobljavanju za aktivno sudjelovanje u procesu oblikovanja održivog razvojnog koncepta lokalnih zajednica.

Dopredsjednica Breze Gordana Ilakovac smatra kako je priznanje stiglo u prave ruke jer se ta udruga dugi niz godina brine o okolišu i podizanju svijesti mladih o toj tematici, ali i svih ostalih generacija na razini županije. Provode brojne projekte, aktivni su u radu socijalno-terapijske zajednice, ali i kroz veliku manifrstaciju "Zemlja bez granica".

Davor Šokac, predsjednik Školskog odbora Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova ponosan je na Zelenu povelju i ističe kako će ona biti poticaj djeci da se još više uključuju u rad botaničke skupine u školi.

Načelnik općine Bizovac Srećko Vuković ističe kako je ponosan na sebe i sve svoje suradnike, ljude koji su aktivni na svim područjima općine Bizovac. Zahvalio je i djelatnicima općinske uprave rekavši kako će dobivena nagrada biti dodatni poticaj za daljnji rad.      

Gordana Ilakovac iz Breze, Davor Šokac iz O.Š. M.P.Katančića iz Valpova i načelnik Bizovca Srećko Vuković