Požar u osječkom skate parku!

Požar u osječkom skate  parku! Požar u osječkom skate  parku!

foto: JPVP grada Osijeka

Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postaje grada Osijeka nešto prije 17 sati primilo je dojavu kako je izbio požar u skate parku na lijevoj obali Drave, pored osječke Copacabane. Na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca.

"Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo skate stazu u razbuktaloj faz požara, lokalizaciju i gašenje požara obavili smo s dva mlaza vode. Po završetku gašenja požara termo kamerom pregledali smo opožareni prostor te utvrdili da nema opasnosti od ponavljanja požara", javljaju osječki vatrogasci.

Materijalna je šteta velika, a policija i stručne službe utvrdit će okolnosti pod kojima se dogodio požar te procijeniti visinu štete. 

81531302_1312478535601410_1253336865029750784_o.jpg

Požar je prvi uočio mještanin Tvrđavice koji živi u neposrednoj blizini skate parka na kojem se održava(o) vrlo popularni Pannonian Challenge. Na društvenim je mrežama objavio i informaciju kako je gotovo tijekom njegovog razgovora s djelatnicima službe 112 na cestovnome mostu vidio vatrogasna vozila koja jure prema Tvrđavici. Pohvalio je vrhunsku intervenciju osječkih vatrogasaca, no teško je bilo spasiti sprave u skate parku koje je zahvatio plamen. 

(foto: Š. Ćutunić)

 

"Jedan dio osječkog skate parka zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca je izgorio. Ovo je još jedan u nizu vandalizama koji nikako ne ide u prilog pozitivnoj slici grada Osijeka, no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i policije vatra je ugašena, a procjena štete je u tijeku. Za sada je park zatvoren za vožnju, a nakon procjene štete organizacijski tim Pannonian Challengea i Udruga Pannonian napravit će sve da najbolje opremljen skate park u ovom dijelu Europe bude spreman za novu sezonu festivala ekstremnih sportova", istaknuto je u priopćenju za javnost.