Požar u skladištu HŽ-a u Osijeku

Požar u skladištu HŽ-a u Osijeku

foto: JPVP grada Osijeka, ilustracija

Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 2 sata i 34 minute dobilo dojavu od policije da gori skladište Hrvatskih željeznica u Tvorničkoj ulici u Osijeku. Na intervenciju su upućena 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije u 2,40 sati vatrogasci su, kako ističu u priopćenju, zatekli požar prostorije u zidanom  dijelu skladišta JP Hrvatske željeznice. Gorjela je uredska prostorija 5×3 metra, prostorija se nalazi u jugozapadno dijelu prizemnog zidanog objekta 10×10 metara s hodnikom i pet prostorija, zidani dio naslonjen je na drveno skladište 30×10 metara.

Odmah su počeli gasiti opožarene prostorije i lokalizirati ostalih prostorija kako se požar ne bi proširio, a izvršili su i hlađenje krovne konstrukcije.

Postavili su nadtlačni ventilator, isključili plin na glavnom ventilu te struju na glavnoj sklopki, termokamerom pregledali cijeli objekt i tavan.

Nakon potpunog gašenja nastalog požara objekt su vatrogasci predali policiji na osiguranje.

U požaru je oštećena prostorija od 15 četvornih metara, uredski stol, fotelja, štednjak, frižider, klima uređaj, 2 police, uredski materijal. Zidovi i stropovi oštećeni od topline i dima, toplina i dim oštetili zidove u susjednoj prostoriji od 12 četvornih metara te drvenu pregradu skladišnog prostora naslonjenog na zidani dio, izvijestili su osječki vatrogasci.

U požaru nitko nije stradao, a traje očevid kako bi se utvrdili uzroci.