Predane knjige za hrvatsku zajednicu u Pečuhu

Predane knjige za hrvatsku zajednicu u Pečuhu Predane knjige za hrvatsku zajednicu u Pečuhu

Donacija više od dvije tone knjiga prikupljenih u Osijeku predana je danas hrvatskoj zajednici u Pečuhu. Akciju provode Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s Moto klubom Veterani-Croatia dokazujući raznolikost skrbi o različitim kategorijama građana.

Članovi Moto kluba Veterani - Croatia iz 5. podružnice - Istočna Hrvatska već sedmu godinu prikupljaju knjige, do sada su ih donarili Vukovaru, a ovog puta odlučili su pomoći Hrvatima izvan domovine. Dopredsjednik podružnice Božidar Vrselja kaže da motoristi rado pomažu drugima i time dokazuju da nisu samo "divljaci na cesti", kako ih često prikazuju. U prikupljane knjiga uključio se Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske. Kako je istaknuo Ivan Pakšić, policija je potaknula građane da darivanjem knjiga pomognu drugima i vide da i jednom knjigom mogu pomoći zajednici te tako razvijaju osjećaj suradnje i zajedništva. 

Knjige će dobro doći hrvatskoj zajednici u Pečuhu, istaknuo je predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan. Nakon što ih pregledaju profesori i knjižničari u Obrazovnom centru Miroslava Krleže u Pečuhu, dio knjiga bit će predan selima u mađarskoj Baranji i hrvatskom stanovništvu koje tamo živi. 

 

Donacija knjiga