Predizborni skup Miroslava Škore

Predizborni skup Miroslava Škore Predizborni skup Miroslava Škore
Foto:HRT/Mirta Milas Foto:HRT/Mirta Milas

Foto:HRT/Mirta Milas

''Slavonijo, sad il' nikada!'' moto je predizbornog skupa koji je potencijalni predsjednički kandidat održao u svojem rodnom gradu. Rekao je da je ovo svojevrsna proba, jer ako u Osijeku prođe, onda će proći svugdje.

O broju priklupljenih potpisa ne brine, a osvrnuo se i na pitanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović postavljeno prije nekoliko dana o tome gdje je bio 91': "Ovo je moj grad i ovdje očekujem potporu. Uvijek je važno s koje pozicije govorite. Moglo bi se tu postaviti puno pitanja tko je gdje bio i što je radio. Silno sam ponosan na sve što sam napravio u životu, puno mi je važniji put od cilja. U onim trenucima kad su neki uz ohlađeni pjenušac čekali da se uhite hrvatski generali ja sam pisao i pjevao pjesmu „Sude mi". Uz mene su hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata tako da ne vidim čemu takve izjave. Puno se ljudi boji fotografirati sa mnom i da ih vide sa mnom, međutim s druge strane čini mi se da je strah još veći. Strah je znak nemoći". 

Škoro je komentirao i ankete koje su, kako je rekao u Hrvatskoj vrlo osebujne i više služe oblikovanju, nego što služe istraživanju javnosti. „Događaju se sulude stvari da netko tko ima 4 posto dva dana prije izbora osvoji 9 posto poput Ruže Tomašić, dakle nije u pitanju standardna devijacija od nekoliko posto, nego je u pitanju promašaj od preko 100 posto. Najbolja anketa će biti sami izbori, onda ćemo vidjeti koliko je tko postotaka osvojio".
Na pitanje novinara vjeruje li u trendove odgovorio je da vjeruje u Boga, a na pitanje vidi li se u drugom krugu rekao je kako ne zna hoće li ga biti, no kako vjeruje da će na kraju pobijediti.  A za moto skupa „Sad il' nikada" postavljeno je pitanje zašto nije sad ili nikad ili sada ili nikada? Škoro je odgovorio: "Vi očito ne slušate moje pjesme. Ja sam napisao pjesmu Mata u kojoj otac Mati kaže sad il' nikada. Tako ja doživljavam ovaj trenutak, ovaj je trenutak sad il' nikada".