Predsjednica u siječnju u vukovarskom uredu

Predsjednica u siječnju u vukovarskom uredu Predsjednica u siječnju u vukovarskom uredu

Sredinom siječnja sljedeće godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović preselit će svoj ured u Vukovar. Prije toga u Sjedinjenim Američkim Državama potaknut će donatorski ručak za vinkovačku udrugu "Bubamara". . .

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović 2016. godinu počet će radnim posjetom Sjedinjenim Američkim Državama i Saveznoj državi Minnesoti. U Minneapolisu će predsjednica posjetiti Nacionalnu gardu američke Savezne države Minnesote u prigodi obilježavanja dvadeset godina uspješne zajedničke suradnje kroz "State Partnership Program“ između Hrvatske i Minnesote. Tom prigodom, predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s guvernerom Savezne Države Minnesote Markom Daytonom. U Chicagu će se predsjednica susresti s predstavnicima hrvatske zajednice te sudjelovati na donatorskom ručku za Udrugu osoba s invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednice RH.

Sredinom siječnja Predsjednica Republike izmjestit će svoj ured u Vukovar. U sklopu svog boravka i rada u Vukovaru susrest će se s predstavnicima lokalnih vlasti, gospodarstva, društvenog i kulturnog života te s građanima. Isto tako, Predsjednica će u tom razdoblju posjetiti Vinkovce kako bi Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara“ uručila novac sakupljen na donatorskom ručku u Chicagu. U prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, hrvatska predsjednica upriličit će u Vukovaru prijem za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj.