Predsjednik HNS-a Vrdoljak - Vraćam se u bazu

Predsjednik HNS-a Vrdoljak - Vraćam se u bazu Predsjednik HNS-a Vrdoljak - Vraćam se u bazu
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević

Žana Gamoš, Ivan Vrdoljak (foto Ž.Kovačević)

Na osječkom Pampasu danas su se družili članovi 13 ogranaka grada Osijeka i njihovi gosti. Iako je predsjednica osječkog HNS-a Žana Gamoš istaknula kako je druženje oslobođeno dnevne politike i okrenuto druženju i sportu, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ipak nije izbjegao politička pitanja.

"Ovo je još jedna odlična prilika da se maknemo od politike. Bilo svakodnevne, kratkoročne, dugoročne. Danas je zabranjeno pričati o politici. Danas smo se skoncentrirali na druženje. Imamo ekipe koje željno iščekuju sportski susretu kojem će se okušati i naš predsjednik, a riječ je o potezanu konopa. Izazivamo predsjednika i njegov tim da se okušaju s Osječanima.", najavila je Gamoš. No, aktualni predsjednik HNS ipak nije izbjegao novinarska pitanja iako je u uvodu pokušao reći da je ovo dan kada se okupljeni u narančastim majicama opuštaju i druže.

"Tu smo kako bi poručili da politika ne mora biti okrutna i ozbiljna, i to HNS nikada nije ni bio. Mi smo uvijek pokušavali na jedan poseban način voditi naše članstvo i stranku, a to da pored političkih skupova, politika i prioriteta koje radimo, moramo biti i društveni, i humani, i zabavni. Mora se pit´, jest´, pjevat´, družit´i  bavit sportom", krenuo je Vrdoljak no dočekalo ga je pitanje, "Središnji odbor je donio odluku prije 7 dana da nećemo istaknuti svog kandidata, da idemo s inicijativom u Saboru, da se predsjednik bira u Saboru. Mislim da je to jačanje parlamentarne demokracije. To je jedan novi iskorak. Ne mislimo to raditi paušalno, već otvoriti raspravu s ustavnim i pravnim stručnjacima." Ispalo je da je i druženje politika, "Ovo druženje je početak našeg političkog prioriteta. Mi imamo dva ozbiljna politička prioriteta. Jedan je unutarstranački izbori, gdje se ja razriješujem mjesta predsjednika stranke i vraćam se u svoju bazu, a drugi je prioritet parlamentarni izbori. Važni poput europskih. Da se pokaže da ekstremisti ni s lijeve, ni s desne strane neće moći ugroziti stabilnost ove zemlje." A škola za život? "Ovdje smo jer slavimo i najveću reformu obrazovanja od samostalnosti Republike Hrvatske. Šezdeset osam tisuća profesora i nastavnika angažirano je u reformi. Prije dvije godine smo krenuli, a sada možemo staviti kvačicu da smo ušli u školu. Ono što sam rekao prije dvije godine i četiri mjeseca, uvest ćemo reforme u škole zbog budućnosti naše djece makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici, to sam učinio!", rekao je Vrdoljak i pozvao na druženje.