Predstavljanje kataloga izložbe "Istočni grijeh"

Predstavljanje kataloga izložbe "Istočni grijeh"

Foto: Davorin Palijan/MLUO

Uz Osječko ljeto kulture u Muzeju likovnih umjetnosti otvorena je izložba "Istočni grijeh", na kojoj su predstavljeni radovi sedmero umjetnika mlađe i srednje generacije aktivnih u Osijeku. U srijedu, 15. rujna s početkom u 18 sati bit će predstavljen katalog izložbe.

O izložbi:
U Muzeju likovnih umjetnosti već dvije godine intenzivno se priprema izložbeni projekt koji obuhvaća opširan teorijski pogled na pripadnike mlađe i srednje generacije umjetnika i umjetnica aktivnih u Osijeku zadnja dva desetljeća te je Istočni grijeh prva takva izložba u planiranom nizu u produkciji MLU-a. U postavu koji se prostire po cijelom prvom katu muzeja predstavljaju se radovi čak sedmero autora/ica: Mirana Blažeka, Roberta Fišera, Vladimira Freliha, Josipa Kaniže, Ane Petrović, Zlatka Kozine i Domagoja Sušca.
Kustosica je Valentina Radoš (MLU), uz Blaženku Pericu, povjesničarku umjetnosti i docenticu na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Idejnu koncepciju izložbe potpisuje Vladimir Frelih, izv. prof. art. na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a s autorskim tekstovima u katalogu sudjeluju (također s Akademije u Osijeku) Krešimir Purgar, izvanredni profesor te Igor Loinjak, asistent.
Promocija kataloga održat će se u Muzeju likovnih umjetnosti, u srijedu 15. rujna s početkom u 18 sati. Govorit će autori tekstova dr. sc. Blaženka Perica, dr. sc. Krešimir Purgar, Igor Loinjak, Vladimir Frelih te kustosica Valentina Radoš. Nakon predstavljanja bit će organizirano vodstvo po izložbi u pratnji dr. sc. Krešimira Purgara.
Izložba je financirana sredstvima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Ministarstva kulture i medija RH, uz podršku Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.