Predstavljen informatički sustav za potrebe socijalne skrbi

Predstavljen informatički sustav za potrebe socijalne skrbi

Volonteri socijalne samoposluge, web stranica Rijeke ljubavi

Jedinstveni informatički sustav KorDon koji omogućuje izravnu uporabu digitalne tehnologije u sustavu socijalne skrbi predstavljen je danas u Osijeku. Sustav je za potrebe udruge "Rijeka ljubavi" osmislio umirovljeni sveučilišni profesor Ninoslav Novak.

Riječ je o sustavu, pojašnjava autor Novak, koji omogućuje evidentiranje korisnika i njihovih potreba, promjena adrese, statusa i ostalih podataka, kao i obavješćivanje korisnika o mogućnostima korištenja pomoći. Ovo je iznimno važno u sustavu socijalne skrbi, jer omogućuje pravednu raspodjelu pomoći i komunikaciju s korisnicima. Štefica Čučak, predsjednica "Rijeke ljubavi" smatra ovu inovaciju revolucionarnom kada je o evidenciji korisnika riječ, no upozorava da je sve teže prikupiti pomoć za socijalne samoposluge i humanitarne podjele jer je donatora sve manje, s broj materijalno ugroženih građana raste.
Predstavljanju, u organizaciji Grada Osijeka i "Rijeke ljubavi" nazočili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede iz Zagreba, viši stručni savjetnik za ekološku i intregiranu prezentaciju Višnja Čagalj i voditeljica Službe za bilinogojstvo Andreja Matronja Hitrec; predstavnici Osječko - baranjske županije, grada Belišća, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Gradskog društva Crvenog križa Virovitice, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Caritas DJOS Osijek, predsjednica CEIP – članica Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu te udruge- predstavnici socijalnih samoposluga: Most iz Splita, Belišća, Našica, Vukovara, Vinkovaca i Imotskog.