Pregovori s velikim potencijalnim investitorima

Pregovori s velikim potencijalnim investitorima Pregovori s velikim potencijalnim investitorima

Foto: Marko Kolić

Predstavnici Grada Osijeka održali su radni sastanak s predstavnicima talijanske Nexion grupacije, svjetskog lidera u automobilskom sektoru. Tema današnjeg sastanka bio je interes Nexion grupacije gradnju postrojenja u Industrijskoj zoni Nemetin.

U Kulturnom centru u Osijeku danas je održan radni sastanak između predstavnika Grada Osijeka i odbora talijanske Nexion grupacije, svjetskog lidera u automobilskoj inustriji.  Ova multinacionalna tvrtka uspješno posluje u Osijeku od 2015. godine, a trenutno zapošljava 30 djelatnika. Tema današnjeg sastanka bio je interes Nexion grupacije za gradnjom proizvodnog pogona na 22 tisuće četvornih metara u Industrijskoj zoni Nemetin.

U razgovoru su sudjelovali zamjenici gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i Jasenka Crnković, a Nexion S.p.A. predstavljali su generalni driektor Fabio Vesentini, direktor operacija Corrado Bassoli i direktor industrijskog razvoja Franco Benamati, zajedno sa Sašom Lalićem, direktorom osječke poslovnice tvrtke. Sastanku je nazočio i Generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu Stjepan Ribić.

Generalni Konzul RH u Milanu Stjepan Ribić objasnio je kako je Generalni konzulat, u sklopu gospodarske diplomacije, zadužen prezentirati mogućnosti ulaganja stranih investitora u Republici Hrvatskoj, čime su i privukli Nexion grupu. Istaknuo je kako Nexion nije jedini koji je kročio u Hrvatsku. Na području nadležnosti Generalnog konzulata trenutno u Hrvatskoj postoje 33 talijanska investitora koji u ovome trenutku zapošljavaju 10 000 radnika, ali se nadaju da će privući još potencijalnih investitora - rekao je. 

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin nakon obavljenog razgovora ispričao je kako se nada se da će se Nexion grupa odlučiti za preseljenje djela pogona u Osijek, u industrijsku halu površine 22 000 m2 u Eko-Industrijskoj zoni Nemetin, čime će se stvoriti gotovo 200 novih radnih mjesta. Nadodao je kako se prva faza parcelizacije Eko-Industrijske zone Nemetin privodi kraju. Svih 25 parcela uspješno je otkupljeno. Trenutno su u procesu revidiranja uvjeta za drugu fazu parcelizacije kojima bi privukli dodatne investitore. 

Fabio Vesentini, generalni direktor poduzeća Nexion S.p.A. zahvalio se svim predstavnicima institucija i rekao kako će razmotriti ponudu na temelju svojih prethodnih pozitivnih iskustava poslovanja u Osijeku. Zahvalio se i Generalnom konzulu Stjepanu Ribiću što je omogućio takvu suradnju. Zaključio da pregovori izgledaju obećavajuće i kako se će uskoro iz Nexiona javiti sa svojom portuponudom.