Premier Tennis Show u Osijeku 6. i 7. travnja

Premier Tennis Show u Osijeku 6. i 7. travnja Premier Tennis Show u Osijeku 6. i 7. travnja

Jedinstveni humanitarno-teniski turnir „Premier Tennis Show” održat će se u Osijeku 6. i 7. travnja u organizaciji Donne Vekić. Na konferenciji za novinstvo u Graditeljsko-geodetskoj školi najavljeno je sudjelovanje vrhunskih tenisačica i tenisača iz Hrvatske i svijeta.

U Osijeku su govorili osječko-baranjski župan Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i Donnin otac i organizator projekta Igor Vekić, a preko online platforme Zoom Donna Vekić uključila se iz Švicarske gdje se oporavlja nakon operativnog zahvata, Borna Ćorić iz Rotterdama, Ivan Ljubičić iz Dohe i predsjednica Hrvatskoga teniskog saveza Nikolina Babić iz Zagreba.

Nakon što je obitelj Vekić tenisače u Osijeku okupila u lipnju prošle godine, organizacijom „Premier Tennis Showa” idu korak dalje. Turnir će se igrati na zemljanim terenima u dvorani Gradski vrt, bit će humanitarno-edukativnog karaktera, a prihod je namijenjen izgradnji javnih teniskih terena u dvorištu Graditeljsko-geodetske škole. Riječ je o terenima koji će biti dostupni svoj djeci i mladima, a posebice štićenicima doma „Klasje”. Osobito je važnom istaknuta edukativna strana turnira zbog veće popularizacije tenisa među mladima.

Igor Vekić nije otkrio koja će sve teniska imena doći Osijek, ali bit će ih iz Topa 10. Format turnira bit će sličan prošlogodišnjem – tenisači će biti podijeljeni u pet kategorija, a međusobno će igrati jedan set. Prvog će se dana održati donatorska večera s aukcijom predmeta poznatih hrvatskih i drugih svjetskih tenisača s koje će prihod biti namijenjen izgradnji teniskih terena, a nastupit će Nina Badrić.

Svi su izrazili nadu da će epidemiološke mjere popustiti i omogućiti publici da prati mečeve u dvorani Gradski vrt, a Donna Vekić pozvala je Osječane da podupru ovaj jedinstveni teniski događaj.