Premijerna predstava "Pepeljuge"

Premijerna predstava "Pepeljuge"

Foto: iz poziva organizatora

Nakon uspješne proljetne premijere u Vinkovcima, mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta „Pepeljuga“ bit će premijerno izveden i u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u četvrtak, 10. listopada.

pepeljuga-12.jpgPremijerna je izvedba za publiku s pozivnicama, ali zbog iznimnog zanimanja publike igraju se još dvije predstave već u subotu, 12. listopada s početkom u 18 i 19 sati.
Riječ je o koprodukcijskom naslovu Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca i osječkog Dječjeg kazališta za koji tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić, kostime i scenografiju osmislila je Zdenka Lacina, lutke i rekvizitu Tončica Knez, glazbu Igor Valeri, koreografiju i scenski pokret Maja Huber, a oblikovanje svjetla Dražen Bulat. U predstavi igraju Matea Marušić, Dorian Paulić, Antonija Mrkonjić, Katarina Šestić, Josipa Oršolić, Vladimir Andrić i Zorko Bagić. Vinkovačka ekipa ovu poznatu bajku, koja je obilježila ili samo proletjela kroz djetinjstvo svakog od nas, ispričat će, otpjevati i otplesati i na osječkoj pozornici i, kroz priču o skromnoj, nesebičnoj, ali i nesretnoj djevojčici, mališanima poručiti da se dobrota, skromnost i nesebičnost uvijek na kraju isplate. "Da dobro uvijek pobjeđuje čuli smo milijun puta, ali i milijun puta smo vidjeli da to baš i nije tako, a ova Pepeljuga nam poručuje da nikada ne smijemo prestati vjerovati u bolje sutra i da ćemo dobrotom zaslužiti dobro", istaknuo je redatelj Andrić. 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 8 do 15 sati, u subotu sat uoči izvedbe. Rezervacije se primaju na telefon 501-485 i mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr.