Press klub Europa - mediji u EU

Press klub Europa - mediji u EU

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira panel raspravu "Press klub Europa" kako bi razgovarali o temama iz pozicije koja je bliska i zanimljiva svakodnevici medijske publike. Rasprava će se održati 29. studenog u 10 sati na osječkom Pravnom fakultetu.

Sudjeluju Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, Marko Kapular, predsjednik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije, Antonija Tomasović, glavna urednica Televizije Slavonije i Baranje, Davor Lončarić, glavni urednik HR - Radio Osijeka i Vedran Kralj, glavni urednik portala Osijek031.com. Panel raspravu moderirat će Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije.

Razgovarat će se o temama i politikama Europske komisije koje su usmjerene na mlade, kao što su perspektive u obrazovanju, zapošljavanje i socijalna kohezija, program Erasmus+, Erasmus za mlade poduzetnike i slično.

Također, dotaknut će se i hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a u 2020. godini, odnosno koje su očekivane prednosti za Hrvatsku, zašto nam je važan novi višegodišnji proračun EU-a 2021. – 2027., pa i koje su perspektive za mlade poduzetnike i poljoprivrednike.