Prijam izaslanstava gradova prijatelja

Prijam izaslanstava gradova prijatelja Prijam izaslanstava gradova prijatelja
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Izaslanstva gradova prijatelja, u prigodi proslave Dana zaštitnika grada, svetih Petra i Pavla, primio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Prijam je organiziran na lijevoj obali Drave, u ZOO hotelu, gdje su izaslanstva Pforzheima, Vicenze, Canada Baya i Czestochowe pristigla kompom.

Grad Osijek ove godine posebno obilježava 25 godina prijateljstva i suradnje s njemačkim Pforzheimom, pet godina prijateljstva i suradnje s Vicenzom te godinu dana od uspostavljanja suradnje i prijateljstva s australskim Canada Bayom.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota simbolično je gradonačelniku Pforzheima Peteru Bochu darovao bisernicu, kako bi, prema Piližotinim riječima, i "buduća suradnja bila kao pjesma".

Potpredsjednik Australsko-hrvatske gospodarske komore, Osječanin i Australac te jedan od zaslužnih za suradnju Osijeka i Canada Baya Zvonimir Kurtović, uz najbolje želje gradonačelniku Ivanu Vrkiću kazao je i kako prijateljstvo ova dva grada otvara mogućnosti dodatne razmijene dobara i usluga što će, kako je rekao, zasigurno donijeti nove ideje u brojnim zajedničkim područjima.

Piližota je, uime svih sugrađana i gradonačelnika Ivana Vrkića, zahvalio gradovima prijateljima na dugogodišnjoj povezanosti i suradnji kao i zajedničkom promicanju vrijednosti koje oplemenjuju kako ljude tako i prostore u kojima živimo.

"Ove su godine u fokusu njemački Pforzheim, talijanska Vicenza i australski Canada Bay s kojima nas, uz poljski Czestochow povezuju zajednički projekti, ali i iskustva kojima možemo na najbolji način stvoriti dodatnu vrijednost našim zajednicama. Zajedničko je dobro ljudi uvijek na prvom mjestu zbog čega je dobrodošao svaki novi prijedlog koji ćemo u idućim godinama prijateljstva pretočiti u konkretne korake, a ovakva okupljanja uvijek su motiv i prigoda otvaranju novih perspektiva i mogućnosti", istaknuo je Piližota.

Srdačni doček glazbom je uljepšao Komorni orkestar Tamburaške škole Batorek, a gosti su u nastavku dana obilazili turističke ljepote u okolici Osijeka.