Prijevremeni izbori u četiri lokalne jedinice

Prijevremeni izbori u četiri lokalne jedinice

Državno izborno povjerenstvo

U 7 sati otvaraju se birališta za prijevremene izbore za skupštinu Ličko-senjske županije, gradska vijeća Ogulina i Iloka te općinsko vijeće Davora. Vlada je izbore za ta tijela raspisala jer u zakonom propisanom roku nisu donijeli proračun za ovu godinu.

Građani biraju među osam kandidacijskih lista pristiglih za gradsko vijeće Iloka te tri za općinsko vijeće Davora. Za 15 mjesta u gradskom vijeću Iloka na izbore izlazi aktualna gradonačelnica Marina Budimir s nezavisnom listom te liste stranaka Desno, HNS-a, HSP-a, SDP-a, koalicije HDZ-a i HSLS-a te HSS-a i Hrvatske konzervativne stranke.
Za općinsko vijeće brodsko-posavske općine Davor, koje ima 13 vijećnika, kandidirale su se tri liste: grupe birača nositeljice Lidije Brlić , HDZ-ova i koalicijska HSS-a i SDP-a. Birališta, 7 u Iloku i 3 u Davoru, otvorena su do 19 sati.

U Ličko- senjskoj županiji na izbore izlaze kandidati 9 lista (grupa birača s nositeljem Darkom Milinovićem, koalicijska lista HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS,SDP, Živi zid, Bandić Milan 365 stranka rada i solidarnosti, grupa birača s nositeljem Antom Dabom, HSLS-HNS, SDSS, HSP) a u Ogulinu 6 lista ( liste Demokratskog saveza Srba, koalicijska HDZ-HSLS-HSP-HSU, lista HNS-a, SDSS-a, SDP-a te Nezavisna lista Igora Stošića Jole).