Pripreme za svetkovinu Svih svetih u Belom Manastiru

Pripreme za svetkovinu Svih svetih u Belom Manastiru Pripreme za svetkovinu Svih svetih u Belom Manastiru
D.Paulić, fotografija MBpress D.Paulić, fotografija MBpress

fotografija Baranjska čistoća

„Groblja u Belom Manastiru očišćena su i uređena u prigodi predstojeće svetkovine, a nedavno završeni kolumbarijski zid sve više zanima naše sugrađane” kaže nam direktor Baranjske čistoće Damir Paulić. Besplatni javnoi prijevoz bit će dostupan i na samu svetkovinu.

Ususret blagdanu Svih svetih Baranjska čistoća krenula je punim snagama u sređivanje groblja i okoliša. Direktor Damir Paulić, govorio je o pripremama groblja na području Baranje o kojima se brinu.

Baranjska čistoća tijekom cijele godine vodi brigu o uređenju groblja, a dodatno se posvećuje pažnju pred blagdan Svih svetih, obzirom na veću koncentraciju građana na grobljima: ,,Ususret blagdanu Svih svetih pripremamo groblja i dovodimo ih u višu razinu uređenosti, kao i uređenost okoliša'', rekao je direktor Paulić.

Posljednji veći projekt na belomanastirskom katoličkog groblju izgradnja je zida nazvanog Prince, koji osim što je utjecao na ljepšu vizuru groblja prema glavnoj cesti, služi kao kolumbarij s mjestima za urne. Paulić otkriva kako je zainteresiranost za ovaj način sve veća: "Vjerujemo da je zainteresiranost posljedica našeg održavanja i uređenja. Nije samo u pitanju zid već i aleja pristupna uređenja, plato s restauriranim križem i drugo'', rekao je Paulić. Ovo je prvi kolumbarij na području Baranje.

Jedna od najvećih poduhvata Baranjske čistoće u suradnji s Gradom Belim Manastirom je uvođenje gradskog autobusnog prijevoza koji vozi već nekoliko mjeseci.

Paulić otkriva kako je zainteresiranost za gradski prijevoz vrlo velika te da je autobus većinu vremena pun te da sustav funkcionira bez poteškoća. Dodaje kako se u budućnost planira u proširenje rada i voznog reda.

Za blagdan Svih svetih dodatno je proširen vozni red kako bi se građanima olakša pristup grobljima, a autobusi će prometovati bez obzira na to što je blagdan.

Baranjska čistoća u protekle četiri godine povećala je prihode za 50 posto s 10 milijuna na 15 milijuna kuna te je 10 milijuna kuna investirano u projekte u protekle četiri godine te zaposlenike kojih je u tom razdoblju 25 više. U 2020. godini zabilježena je dobit od 216 tisuća kuna.

 

/u izradi web članka korišten materijal MBpress/

Pripreme za Sve svete - Beli Manastir