Priznanje ZTK Snježani Barabaš - Seršić

Priznanje ZTK Snježani Barabaš - Seršić

fotografija iz priopćenja ZTK OBŽ

Priznanje Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije ove je godine primila Snježana Barabaš - Seršić za izniman doprinos razvitku tehničke kulture kroz aktivnost „Zimska škola informatike za srednjoškolce“.

U prigodi svečanog otvaranja 11. Zime u Domu tehnike u Osijeku i 25. Zimske škole informatike za srednjoškolce, uručeno je Priznanje Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Zahvalnicu Zajednice primila je  Snježana Barabaš Seršić  za izniman doprinos razvitku tehničke kulture, kroz aktivnost „Zimska škola informatike za srednjoškolce“, ostvarene dugogodišnjim stručnim i društvenim djelovanjem, na području Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske. Priznanje u ime Zajednice uručio je  Marijan Rečić, član Upravnog odbora te je uputio prigodnu čestitku dobitnici. Profesorica Barabaš-Seršić istaknula je, da je kroz  25 godina rada ove škole, kao voditeljica, nastojala polaznicima pružiti mogućnost stjecanja posebnih informatičkih znanja i vještina, koja učenici neće susresti u redovitom školovanju. Program rada škole zasnovan je na razvojnom konceptu IT tehnologija a kao predavači odabirani su ponajbolji stručnjaci iz pojedinog područja, koji rade i djeluju u prosvjetnom i gospodarstvenom sektoru. Program rada škole, u početku je financiran od strane HSIN-a, a danas ga snažno podupire Osječko-baranjska županija.

Ovom prigodom predstavljena je i izložba tiskanog materijala, poda nazivom "Bilten" i to dvadeset i tri broja koja su izašla. Treba istaknuti, da je ovo najstarija informatička škola, pokrenuta u Republici Hrvatskoj.

/iz priopćenja ZTK OBŽ/