Protiv Rijeke važna je samo pobjeda

Protiv Rijeke važna je samo pobjeda Protiv Rijeke važna je samo pobjeda

HRT/VD

14. kolo HT Prve lige nogometašima Osijeka donosi drugi derbi u nizu. U nedjelju od 17:30 u Gradskom vrtu gostuje ekipa Rijeke .

Minimalni poraz s Maksimira u prošlom kolu nije ostavio vremena za plakanje jer već u nedjelju nakon tri vezana gostovanja u Gradski vrt stiže momčad koja u posljednje vrijeme ne blista, ali pruža vrlo dobra izdanja "na strani". Već i sama činjenica kako ovoga trenutka Osijek i Rijeku dijeli samo dva boda na tablici naglašava važnost i dodatno podgrijava atmosferu uoči utakmice. Iako, po najavama od nekakvog bezglavog jurišanja na pobjedu neće biti ništa: " Sigurno nećemo ići grlom u jagode protiv Rijeke koju poštujemo, ali nam je bitna samo pobjeda. Nadam se da ćemo ju uspjeti ostvariti, a hoće li to biti kroz napad svih 90 minuta ili čvršćom obranom pitanje je samo finesa. Primarni cilj je puni bodovni plijen", naglasio je trener Ivica Kulešević koji momčad Rijeke vrlo dobro poznaje budući da je određeno vrijeme zarađivao za kruh na Rujevici i to kao trener B ekipe u kojoj su tada participirali neki od danas važnih igrača prve ekipe.

Uoči ovog izdanja Osječane i dalje mori poduža lista izostanaka, pa tako i u nedjelju neće biti nekih od stožernih igrača. Tu valja naglasiti prije svega izostanak kartoniranog kapetana Škorića. Na njegovo mjesto bi po priznanju trenera trebali uskočiti Guti ili Lončar. Uz očekivane pretumbacije u obrani u nedjelju će na raspolaganju biti Lopa i Silva, dok bi se uskoro mogli očekivati nastupi Bočkaja i Šorše koji su nakon dužeg vremena i oporavka počeli normalno trenirati.

Parovi 14. kola HT Prve lige:

Subota 2.11.
Dinamo-Inter15:00
Gorica-Hajduk 17:30
Nedjelja 3.11.
Slaven Belupo-Istra 1961 15:00
Osijek-Rijeka 17:30
Ponedjeljak 4.11.
Lokomotiva-Varaždin 18:00