Prve osječke kupaonice za pse na Jugu 2 i Sjenjaku

Prve osječke kupaonice za pse na Jugu 2 i Sjenjaku

fotografija A. Bajtio

U Osijeku od danas dvije kupaonice za pse, uz igrališta za kućne ljubimce: u parku "Lajka" na Jugu 2 i parku "Garo" na Sjenjaku .

praonica-web-moja.jpg"Praonice smo smjestili uz parkove za pse, u parku Lajka na Jugu 2 i parku Garo na Sjenjaku, a sjetili smo se toga shvativši kako mnogo ljudi smatra nepraktičnim prati psa u vlastitoj kupaonici ili u dvorištu, pa onda to čine vrlo rijetko, što nije dobro. Za sada su praonice smještene na spomenutim dvjema lokacijama, no nije isključeno da će ih biti i više - pojasnila je Matea Gracek iz tvrtke Skyline. Dodaje kako slične praonice za pse već postoje u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a ovu izvornu ideju i novost uskoro će moći iskušati i brojni vlasnici pasa u Osijeku. 

praonica-gs.jpg

Štoviše, komentari na društvenim mrežama vrlo su pozitivni. Vlasnicima, čini se, nije teško automobilom dovesti psa na pranje u praonicu, gdje ga može i osušiti sušilom i potom čistog automobilom odvesti kući.

Psa će vlasnici moći oprati, pojašnjava Gracek, za iznos od jedne do 50 kuna, a aparat prima i kovanice i papirne novčanice. Uz pranje, šamponiranje i ispiranje te korištenje sredstva za buhe ili dezinfekciju kade, moguća je opcija i pauziranje. "Prosječno pranje stoji 30 kuna i za šest minuta moguće je oprati psa te koristiti pet minuta stanke.

praonica.jpgProstor će biti grijan tako da je psima, ali i njihovim vlasnicima, toplo, a ljeti planiramo uvesti klimatizaciju. Inače, točan datum otvorenja još ne znamo, no otvorit ćemo ih vrlo skoro, na veselje vlasnika i njihovih ljubimaca", kazala je Gracek.

 

 

 

/pri izradi članka korišten tekst Marije Mihelić iz "Glasa Slavonije"; fotografija uređaja Davor Kibel/