Prvi ovogodišnji sajam na Pampasu

Prvi ovogodišnji sajam na Pampasu

Oko 180 izlagača okupilo se od 4. do 6. ožujka na 23. Osječkom proljetnom sajmu - Sajmu poljoprivrede i prehrane. Na Pampasu se istodobno održava i 17. Obrtnički sajam .

U ponudi će, kao i obično, prevladavati štandovi sa sjemenskom robom, mineralnim gnojivima, poljoprivrednim strojevima, opremom i uređajima. Predstavit će se niz OPG-ova i drugih proizvođača hrane. Uz domaće, na sajam stižu obrtnici iz Međimurske županije i Tuzlanskog kantona. Svoje gospodarske potencijale predstavit će općine Antunovac, Semeljci i Čepin te Brodsko posavska županija. Organiziraju se i stručni skupovi o mogućnostima financiranja tvrtki, poduzetnika, obrtnika, udruga i OPG-ova putem EU fondova i bespovratnih potpora te o ruralnom razvoju kroz partnerske projekte i umrežavanje. Članovi Ceha ugostitelja u subotu će kuhati čobanac, a Pašta Mašta j.d.o.o. priprema kulinarski show uz popularnog slavonskog chefa Tomislava Dukića.
Prva ovogodišnja sajamska priredba organizira se uz potporu i aktivno sudjelovanje Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Osijek i Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

Program pratećih i stručnih priredbi na 23. Osječkog proljetnog sajma-sajma poljoprivrede i prehrane i 17. Obrtničkog sajma


Petak, 4. ožujka

16,00 sati – Sajamski prostor Pampas – Dvorana za sastanke
Predavanje: Mogućnosti financiranja tvrtki, poduzetnika, obrtnika, udruga i O.P.G.-ova putem EU fondova i bespovratnih potpora - Predavač: Dr.sc. Mirko Pešić, specijalist za EU projekte
16,30 – 18,30 sati – Sajamski prostor Pampas – Paviljon 1 – Pašta Mašta j.d.o.o.
Cooking show u organizaciji Pašta Mašta j.d.o.o.,  uz popularnog slavonskog chefa   Tomislava Dukića – Večera s Paštom Maštom.
- Svi zainteresirani moći će kušati besplatno tjesteninu, ali i naučiti kako se tjestenina pravilno priprema. Također moći će kuhara pitati sve što ih zanima, pa i one "male tajne velikih majstora kuhinje".

Subota, 5. ožujka

11,00 sati – Sajamski prostor Pampas – Dvorana za sastanke
Stručni skup: Ruralni razvoj kroz partnerske projekte i umrežavanje - Organizatori: Poljoprivredni fakultet u Osijeku i HIMRA - Hrvatska info mreža ruralnih animatora
Teme stručnog skupa

11:00   Razvoj proizvođačkih organizacija, kooperantskih mreža i klastera kroz ruralne inkubatore - Doc.dr.sc. Snježana Tolić, Poljoprivredni fakultet Osijek

11:20   Strateško programiranja i mogućnosti financiranja projekata u lokalnom razvoju - Mr.sc. Lidija Maurović – Košćak, Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci d.o.o.

11:40   LAG-ovi kao pokretači lokalnog razvoja - Sonja Vuković, dipl.oec., Udruga Slap

12:00   Prva etična banka u Republici Hrvatskoj - Krešimir Prevendar, dipl.oec., Zadruga za etično financiranje

12:20   Diskusija i zaključci

12:30   Završetak skupa

Sajamski prostor Pampas – otvoreni prostor
Kuhanje čobanca u organizaciji Ceha ugostitelja Obrtničke komore Osječko-baranjske županije

13,30 – 15,30 sati – Sajamski prostor Pampas – Paviljon 1 – Pašta Mašta j.d.o.o.

Cooking show u organizaciji Pašta Mašta j.d.o.o.,  uz popularnog slavonskog chefa   Tomislava Dukića – Ručak s Paštom Maštom. - Svi zainteresirani moći će kušati besplatno tjesteninu, ali i naučiti kako se tjestenina pravilno priprema. Također moći će kuhara pitati sve što ih zanima, pa i one "male tajne velikih majstora kuhinje".

Nedjelja, 6. ožujka
10,00 – 12,00 sati – Sajamski prostor Pampas – Paviljon 1 – Pašta Mašta j.d.o.o.
Cooking show u organizaciji Pašta Mašta j.d.o.o.,  uz popularnog slavonskog chefa   Tomislava Dukića – Doručak s Paštom Maštom

12,00 sati – Sajamski prostor Pampas – Dvorana za sastanke, Organizacija:  HOK Osječko-baranjske županije
- Podjela priznanja Obrtničke komore Osječko-baranjske županije obrtnicima  za  nastup na 17. Obrtničkom sajmu