Prvi Panonski folklorni festival u Osijeku

Prvi Panonski folklorni festival u Osijeku

Foto: Stjepan Filipović

Prvi Panonski folklorni festival održat će se od 22. do 25. lipnja na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera. .

Grad Osijek je s radošću prihvatio poziv osječko - baranjske županije za sudjelovanje u organizaciji prvog Panonskog folklornog festivala, a Gradu je cilj poduprijeti manifestaciju za koju se nada da će natjecanje biti na svjetskoj razini gdje ćemo u Osijeku moći ugostiti najbolje svjetske folkloraše, rekao je pročelnik Ureda gradonačelnika, Željko Lončar. U organizaciji Osječko - baranjske županije, Grada Osijeka i HKUD-a Osijek 1862, nastupit će šest ansambala koji njeguju koreografirani folklor od izvorne skupine do najboljih amaterskih ansambala i koncerta nacionalnog ansambla Lado. Od šest ansambala pet je iz Hrvatske i kUD Tanac iz Mađarske. 
U petak 22. lipnja od 20,45 do 23 sata nastupaju KUD Šokadija iz Starih Mikanovaca, FA Matija Gubec iz Karlovca i FA SKUD Ivan Goran Kovačić iz Zagreba.
U subotu 23. lipnja od 20,45 do 23 sata nastupajuKUD Kolo iz Donje Bebrine, KUD Jedinstvo iz Splita te KUD Tanac iz Pečuha. Od 23 sata mini koncert HPD Lipa.
U nedjelju 24. lipnja od 21 sat nastupit će Folklorni ansambl Lado iz Zagreba, a od 23 sata mini koncert Zrinke Posavec.
U ponedjeljak, 25. lipnja nastupaju FA SKUD Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, FA MAtija Gubec iz Karlovca, KUD Jedinstvo iz Splita, KUD I.K. Adamović iz Čepina te HKUD Osijek 1862.

Goran Ivanović

Tihomir Slivka