Prvi sajam dronova u Osijeku

Prvi sajam dronova  u  Osijeku

Foto: AVITEH Audio Video Tehnologije

Na Osječkom sajmu na Pampasu u subotu i nedjelju, 12. i 13. svibnja održava se prvi hrvatski sajam dronova "Osijek Drone Expo", na kojem će se predstaviti proizvođači, njihovi zastupnici i tvrtke koje koriste dronove.

"Bespilotne letjelice ili dronovi polako postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu naših građana. Kao i mnogo puta do sada kada je moderna tehnologija u pitanju, upravo je Osijek jedan od predvodnika popularizacije dronova u Hrvatskoj", s ponosom ističu iz Osječkog sajma d.o.o., koji ovu izložbu dronova organiziraju uz stručno vodstvo tvrtki Trotoar i Hexaworx.
Uz izložbu dronova, dvodnevni Osijek Drone Expo nudi doista bogat program koji uključuje panele i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronva, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja "race dronova", utrku za kup Hrvatske, nagradne igre, druženje, zabavu i drugo.
Bit će predstavljene nove tehnologije i načini korištenja tih letjelica (industrija, poljoprivreda, snimanje iz zraka, monitoring, 3d maping, krizne situacije..), zatim poslovne mogućnosti, problematika, regulative, zakonodavstvo, pravila…
"Drugog dana (nedjelja, 13. svibnja) posjetitelje očekuje najzanimljiviji dio cijelog programa, a to je Croatian Drone Cup na posebno uređenoj stazi za utrke dronova na prostoru sajma/streljane. Sudionici će upravljati dronovima s FPV (first person view) naočalama, a bit će postavljena i zaštitna mreža za gledatelje zbog sigurnosti. Pobjednike očekuje bogat nagradni fond", najavljuju organizatori.
Suorganizatori sajma su Turistička zajednica grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a pokrovitelj je Grad Osijek.
drone-expo.jpg