Prvi stanari Poduzetničkog inkubatora

Prvi stanari Poduzetničkog inkubatora

Na konferenciji za novinare danas su predstavljeni prvi korisnici Poduzetničkog inkubatora, koji se nalazi u Gospodarskoj zoni Vukovar. u BIC-u se smjestilo osam poduzetnika početnika s 20-tak zaposlenih.

Riječ je o tvrtkama Vupro j.d.o.o., Staklo Vukovar d.o.o., Konvis d.o.o., Ister j.d.o.o., Istros montaža j.d.o.o., obrtu Dev Chapter te poduzetnicima Mario Božanović i Zorana Grozdanić, a bave se IT tehnologijom, obnovljivim izvorima energije, proizvodnjom obuće, dentalnim modelarstvom i proizvodnjom stakla.
Direktor Vukovarske razvojne agencije (VURA) Davor Foriš podsjetio je kako su ugovori između VURA-e kao upravitelja Poduzetničkog inkubatora Vukovar i poduzetnika stanara Poduzetničkog inkubatora Vukovar potpisani sredinom mjeseca, a s poslovanjem stanari započinju od 1. lipnja. Ovime kapaciteti BIC-a nisu popunjeni, ističe Foriš „Ostala su još dva lokala. Otvoren je trajni javni poziv za iskazivanje interesa za subvencionirano korištenje poslovnog prostora i on je otvoren do njihovog zakupa,“ objasnio je direktor VURA-e iznajmljivanje 
"Stanari Poduzetničkog inkubatora trenutno zapošljavaju 20-tak osoba, a prema njihovim projekcijama planirano je zapošljavanje još 40-tak osoba do 2018. godine. Ovo je prva zgrada u koju su počeli useljavati stanari poduzetnici, a nadamo se da će do listopada biti završena i zgrada Polyja, u kojoj će moći nastaviti proizvodnju", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i istaknuo kako je najvažnije da s ove platforme poduzetnici krenu i svoje poslovanje nastave samostalno i u većem obujmu, što je i cilj inkubatora.