Prvi studijski materijal Vedrana Zeca

Prvi studijski materijal Vedrana Zeca

Novost na hrvatskoj jazz sceni je prvi album Vedrana Zeca naziva ''Homecoming''. Materijal je objavljen u digitalnom i fizičkom obliku, a sastoji se od 10 isključivo autorskih skladbi Vedrana Zeca, koje imaju osobni pečat, a osjeti se inspiriranost američkim fusion jazz stilom 70-ih godina.

Aranžmane zajednički potpisuju svi članovi benda koji čine iskusni glazbenici, ali ujedno i prijatelji te glazbeni istomišljenici, kojima je ovo prvo zajedničko autorsko ostvarenje: Vedran Zec (akustična i električna gitara), Davor Dedić (klavir, klavijature), Dario Hleb (bas gitara) i Damir Galeković (bubnjevi).

Glazba koju izvode je vrlo relaksirajuća i melodiozna. Prepuna je autentičnih melodijskih linija i suptilnih harmonijskih rješenja te nudi glazbeno zadovoljstvo slušateljima bez obzira na preferirani glazbeni stil.
Materijal je snimljen u razdoblju od 2. do 4. mj. 2018. godine, u dva sessiona, u tonskom studiju "Homeland“ u Bizovcu kod Osijeka. Za ton je bio zadužen Aleksandar Stanković, a mix i mastering je radio Marin Hraščanec.
Album je izdan za etiketu „Intek Music“, te je realiziran uz potporu sredstava Ministarstva kulture RH.

INFO VEDRAN ZEC:
Vedran Zec profesor je gitare iz Osijeka. Njegov interes za jazz glazbu javlja se još tijekom studija, te za vrijeme služenja vojnog roka kada je svirao u Jazz Orkestru OSRH.
Uz svoj autorski projekt svira i u mnogim jazz sastavima: „NoJazzBand“, „Trio Solitude“, „Jazz Combo Unit“, „Big band Požega“ itd. Usavršavao se na brojnim seminarima i surađivao je s brojnim uglednim jazz glazbenicima - Ivan Kapec, Matija Dedić, Ratko Zjača, Davor Dedić….
2012. godine sa sastavom „Jazzy Nyul Project“ (V. Zec, D. Dedić, F. Buhanec, R. Jambrušić, V. Šegon i Matija Dedić kao gost), izdao je album za „Aquarius Records“ na kojem se nalazi 12 skladbi od kojih Vedran Zec potpisuje sedam. „JazzyNyul Project“ dobio je vrlo pozitivne kritike publike i struke.
2006. godine u vlastitoj je nakladi snimljen i objavljen album sastava „Another Spring Quartet: „A Night In Kc“.

1. Homecoming
2. Holidays
3. Journey
4. (He Drinks) Beer For Breakfast
5. Song For Anja
6. Song No.8
7. Lost Daydream
8. Like Minded (Intro)
9. Like Minded
10. Always Sunny (on 75)