Prvih 25 godina Tamburaške škole Batorek

Prvih 25 godina Tamburaške škole Batorek Prvih 25 godina Tamburaške škole Batorek
Mia Dimšić (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić) Mia Dimšić (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić)
Stjepan Jeršek Štef (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić) Stjepan Jeršek Štef (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić)
dio tamburaškog orkestra TŠ Batorek (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić) dio tamburaškog orkestra TŠ Batorek (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić)

dio tamburaškog orkestra TŠ Batorek - Zdravko šljivac - Franjo Slavko Batorek - Domagoj Jukić (foto Radio Osijek / Zvonimir Mandić)

Predstavljena je monografija ''Prvih 25 godina Tamburaške škole Batorek'' kroz koju je prošlo gotovo 900 učenika. Nekadašnji polaznici škole članovi su mnogih tamburaških sastava i pedagoški djelatnici.

Pozitivno emotivno ozračje, koje se osjetilo u potpuno ispunjenom svečanom foajeu osječkog HNK, pravi je pokazatelj da je četvrt stoljeća uspješnog djelovanja i kontinuiranog rasta i razvoja Tamburaške škole Batorek ostavilo i ostavlja duboki trag na živote svih polaznika i suradnika. Svojim dolaskom promociju je uveličao i skladatelj, glazbeni producent, i za mnoge nepoznato - idejni začetnik Zlatnih Dukata, maestro Zdravko Šljivac.

Na promociji monografije TŠ Batorek govorili su nekadašnji i sadašnji dirigenti ove škole, a stečeno umijeće sviranja prezentirali su i članovi orkestra. Zapjevala je i nekadašnja polaznica škole, Porinima ovjenčana, Mia Dimšić, te Stjepan Jeršek Štef istaknuvši da vjerojatno nikada ne bi snimio ni jedan nosač zvuka da nije bilo utemeljitelja i osnivača Franje Slavka Batoreka.

Tamburaška škola Batorek je jedan od osnivača Europskog tamburaškog saveza, a njen voditelj je jedan od dopredsjednika Svjetske tamburaške asocijacije. Nema sumnje, značaj ove škole, i nakon prvih 25 godina djelovanja, i dalje će biti velik u očuvanju, ali i razvoju tamburaške glazbe.

Franjo Slavko Batorek

Zdravko Šljivac