PsiHelp projekt - radionica o mentalnom zdravlju

PsiHelp projekt - radionica o mentalnom zdravlju

"Ljutnja i upravljanje emocijama" naziv je radionice koja će se u srijedu, 25. studenoga održati na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Početak je u 16,45 sati. Dio je to projekta PsiHelp kojemu je cilj očuvanje mentalnog zdravlja.

Radionica se održava u sklopu projekta PsiHelp pokrenutog krajem 2018. godine na inicijativu udruge studenata psihologije iz Zadra, s glavnim ciljem očuvanja mentalnoga zdravlja. ali i smanjila stigmatizacija vezana uz mentalne poremećaje. Projekt je ubrzo postao projekt Studentske sekcije Hrvatskog psihološkog društva, a prva generacija volontera nada se kako će biti postignuti ciljevi kao što su otvorenost o temama vezanima za mentalno zdravlje i poremećaje, usvajanje stručnih informacije od strane opće populacije te lakše i brže dobivanje informacija vezanih za traženje stručne pomoći.
Raspored radionica u Osijeku:
1. Što je mentalno zdravlje (12.11.2020)
Filozofski fakultet u Osijeku, učionica 44 - 17:35-19:10
2. Sprijatelji se sa stresom (održana)
3. Ljutnja i upravljanje emocijama (25.11.2020)
Filozofski fakultet u Osijeku, učionica 44 - 16:45-18:30
4. Otkrivanje vlastitih potencijala (7.12.2020)
Filozofski fakultet u Osijeku, učionica 33 – 17:35-19:10
5. Recepti za bolju komunikaciju (14.12.2020)
Filozofski fakultet u Osijeku, učionica 33 – 17:35-19:10

"Pozivamo sve zainteresirane studente da dođu na radionice i saznaju nešto novo", poručuju organizatori, a zainteresirani trebaju ispuniti obrazac koji se nalazi na Facebook profilu i Instagram stranici PsiHelp projekta.

Nekoliko je ciljeva provedbe radionica. Prvenstveno je osvijestiti važnost brige o mentalnom zdravlju kod studenata te maknuti tabu s tih tema koji i dalje postoji među njima. Također, samom provedbom radionica studenti se podučavaju o najvažnijim faktorima mentalnog zdravlja, a ujedno ih se osnažuje da razviju vlastite potencijale.
Uspješna realizacija radionica ne bi bila moguća bez brojnih volontera PsiHelp-a. Tim Radionice trenutno broji 30-ak volontera u tri velika grada; Zagreb, Osijek i Zadar, a dio ovog tima čine i licencirani psiholozi i psihoterapeuti čija je uloga recenziranje radionica, edukacija volontera te stručni nadzor nad održavanjem radionica.