Pučko otvoreno učilište ustupa prostor za predavanja

Pučko otvoreno učilište ustupa prostor za predavanja

Pučko otvoreno učilište Osijek pokreće program "Besplatna učilišna mjenjačnica vještina" u kojem besplatno ustupa na korištenje prostor/učionicu u jednom terminu, ne dužem od pet sati, svakome tko želi nekoga nešto naučiti ili napraviti uvertiru u određeno učenje/edukaciju.

"Cilj programa "Besplatna učilišna mjenjačnica vještina" jest potaknuti ljude da se uključe u proces cjeloživotnog učenja, razmjene svoje vještine s nekim i nauče nove te tako s manje strepnje dočekaju budućnost i "novo normalno". Želja je okupiti predavače, profesore, mentore, poduzetnike koji su spremni odvojiti slobodno vrijeme kako bi studente, nezaposlene, zaposlene i druge zainteresirane naučili nekim novim stvarima, znanjima i vještinama ili ih potaknuli da se dodatno educiraju ili razvijaju na određenom polju", objašnjavaju iz Pučkog otvorenog učilišta Osijek i dodaju: "Ususret neizvjesnoj budućnosti potrebno je pronaći motivaciju za uključiti se i napraviti karijerne promijene, a nizom ovakvih radionica ili predavanja tu je potragu moguće olakšati. Također, moguće je razviti i nove poslovne i slične odnose. Svi se suočavamo s nečim nepoznatim i kako bismo se lakše nosili s tim, potrebno je solidarizirati se i ne klonuti u nastojanjima da budućnost bude što bolja, sigurnija i uspješnija."
Zainteresirani se mogu javiti na e-mail: ravnatelj@pucko-uciliste.hr ili porukom u inbox Facebook stranice učilišta.
"Prva „mjenjačnica“ planira se održati krajem studenog, a od danas je moguće ponuditi radionicu/predavanje koje biste držali zajedno s terminom kada biste to činili. Dostupni termini su od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati. Učilište ustupa besplatni prostor, podršku u promociji i prikupljanju polaznika te svakoj predavačici/predavaču dodjeljuje internu potvrdu o sudjelovanju", poručuju organizatori.