"Put bijelih ruža" stigao Promenadom do pješačkog mosta

"Put bijelih ruža" stigao  Promenadom do pješačkog mosta "Put bijelih ruža" stigao  Promenadom do pješačkog mosta

Akcija Lions cluba "Mursa" Osijek "Put bijelih ruža" nastavljena je i ovog proljeća. Ove je godine "put" stigao sve do pješačkog mosta, a zajedno su, kao i proteklih godina, sadile Lionsice i Unikom.

U sklopu akcije Put bijelih ruža članice Lions kluba Mursa na osječkoj su Promenadi prošle godine posadile 180 bijelih ruža. Riječ je o svojevrsnom međunarodnom projektu čiji je cilj promocija mira, prijateljstva, ljubavi i poštovanja. Osječke Lionsice proteklih su godina postale vrsne vrtlarice. Prve ruže su zasadile u vrtu Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku. 2016. posađeno je i 45 sadnica na Trgu bana Josipa Jelačića u Donjem gradu, a u studenome 2015. godine 300 ruža na potezu od Solarskog trga do bivše Bijele lađe. Kažu, njihov je to doprinos ljepoti grada na Dravi.
„Ruže su simbol mira, ljubavi, ljepote, prijateljstva i poštovanja. Kraljica cvijeća je i ekološki vrlo dobar izbor, jer je poznata činjenica da je riječ o vrsti cvijeća koja najbolje apsorbira teške metale iz tla“, kaže Sofija Vidaković, predsjednica Lions kluba Mursa i dodaje kako je ovo mali ekološki doprinos njihovog kluba zelenim ljepotama Osijeka.
Akcija sadnje tog cvijeća nazvana je „Put bijelih ruža“, a ideja je potekla iz Hrvatske, sasvim slučajno u vrijeme kada je Osječanka Nada Arbanas bila guvernerica Lions klubova, a prihvatile su guvernerice klubova iz Slovenije, Makedonije, Litve i Latvije.
Njihova je akcija od početka naišla na podršku Grada Osijeka, a usko surađuju s komunalnom tvrtkom Unikom. Suradnja se ne odnosi samo na sadnju i održavanje, već i na samo osmišljavanje nove vizure grada, tako da će omogućiti i nastavak sadnje cijelom duljinom Promenade.

Put bijelih ruža pravi