Radionica "Obrazovanje za uspjeh"

Radionica "Obrazovanje za uspjeh"

U sklopu projekta "Čačkalica", na osječkom Fakuletu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u četvrtak je održana radionica pod nazivom "Obrazovanje za uspjeh". Organizator je Impact Hub iz Zagreba, a suradnici Ferit i Udruga Breza.

"Obrazovanje za uspjeh" naziv je radionice koju na Fakuletu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija organizirao Impact Hub Zagreb, u suradnji s Feritom i Udrugom Breza. Radionica se održala u sklopu projekta "Čačkalica" kojemu je namjera pojedince uključene u obrazovanje uvesti u Krug učenja u kojem bi se promišljalo o pitanjima o uspjehu i kako ga postići, vještinama potrebnim za uspjeh, ulozi škole i pojedinaca koji će mladim ljudima omogućili da ispune svoje potencijale. Kako je istaknula suosnivačica zagrebačkog Impact Huba i koordinatorica projekta Ana Raguž, puno se govori o tome kakvo obrazovanje trebaju naša djeca kako bi uspjeli u budućnosti, ali to razmišljanje zahtijeva da se razmisli o sljedećim pitanjima: "Što je uspjeh? Koje su vještine potrebne da bi se uspjeh postigao? Koja je uloga škole? Što mogu učiniti pojedinci kako bi mladi ljudi u njihovoj skrbi mogli ispuniti svoje potencijale? Željeli bismo pozvati pojedince koji su uključeni u obrazovanje u Krug učenja u kojem ćemo razmotriti gore navedena pitanja kao i njihovu važnost za obrazovanje koje nudimo našoj djeci. Umjesto predavanja, želimo se kretati između angažiranog promišljanja, dijeljenja znanja i aktivne rasprave koja se može pretvoriti u konkretne akcije", istaknula je među ostalim Raguž.

Krug učenja bavi se brojnim temama vezanim uz obrazovanje: pozitivna psihologija/ teorija dobrobiti/ četverodimenzionalno obrazovanje/ razvojno razmišljanje/ učenje kroz rad/ vještine 21 stoljeća, a nakon što je održana u Osijeku, radionica će se u petak održati i u Vukovaru.