Radionice za mlade na Rotoru kreativne industrije

Radionice za mlade na Rotoru kreativne industrije

Mladi od 15 do 29 godina mogu se prijaviti na radionice u sklopu projekta Rotor kreativne industrije kako bi stekli nova praktična znanja i vještine i lakše pronašli posao. Prijave za 33 radionice primaju se do 10. travnja.

Projekt Rotor kreativne industrije provodi Kulturni centar Osijek u partnerstvu s Gradom Osijekom i Institutom Andizet. Cilj je aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti mladih te razvoj socijalnih usluga za mlade na području urbane aglomeracije Osijek.

Projekt Rotor namijenjen je mladim osobama od 15 do 29 godina starosti s mjestom prebivališta i/ili boravišta u urbanoj aglomeraciji Osijeka (obuhvaća: gradove Osijek, Valpovo i Belišće te općine Kneževi Vinogradi, Čeminac, Darda, Bilje, Petrijevci, Bizovac, Koška, Čepin, Punitovci, Vuka, Vladislavci, Antunovac, Ernestinovo, Erdut, Šodolovci i Tordinci).

Radionice projekta Rotor uključuju praktična znanja (DJ-ing, Uporaba audio opreme, Video montaža, Svjetlosne vizualizacije, Pristup videu, Manipulacija zvuka, Dizajn i vizuali, Atmosfera i uređenje prostora…), upoznavanje tržišnih zakonitosti kreativne industrije, mogućnosti samozapošljavanja te program mentorstva. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje niti posjedovanje opreme. Sudionicima je na raspolaganju i prostor te je za svaku aktivnost u projektu osigurana oprema i potrošni materijali. Važno je napomenuti kako su sve radionice, edukacije i programi mentorstva za sve sudionike koji ispunjavaju uvjete projekta potpuno besplatni.Projektne aktivnosti organizirane su u malim skupinama uz stručno vođenje kreativaca iz Hrvatske i inozemstva. Aktivan angažman od sudionika projekta očekuje se tijekom 18 mjeseci.

Sve projektne aktivnosti odvijaju se uz poštivanje epidemioloških mjera te se organiziraju u malim skupinama, a ponekad nije isključeno korištenje online platforme ukoliko susreti ne budu mogući. Susreti uživo su nova prilika mladima za upoznavanje, smanjivanje socijalne isključenosti i umrežavanje što doprinosi poboljšanju socijalnih vještina i zapošljivosti. Radionice se odvijaju u prostorima Kulturnog centra Osijek (Kneza Trpimira 2a Osijek i prostori Stare Pekare u Tvrđi gdje su otvoreni novi kolaborativni prostori).

Više informacija o projektu potražite na internetskim stranicama Kulturnog centra Osijeku, a sažeti popis radionica i aktivnosti projekta je ovdje.

Prijave su u tijeku, možete ih ispuniti na poveznici, a potom će biti odabrano 60 najmotiviranijih sudionika koje će obavijestiti o rasporedu radionica počevši od 19. travnja 2021. godine.

Projekt „Rotor kreativne industrije“ odobren je u pozivu „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija / područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.495.547,37 HRK.

 

 

Javljanje Leteće ekipe