Ranko Ostojić: Krv je pala zbog rakije

Ranko Ostojić: Krv je pala zbog rakije

Vukovarski branitelj Darko Pajčić ozlijeđen je kada je sam pao na pod, a izmjereno mu je 2,7 promila alkohola, izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Ostavku, koju zbog jučerašnjeg incidenta oko razbijanja dvojezične ploče na zgradi vukovarske policije od njega i načelnika policije u županiji i gradu traži Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, ne namjerava dati.

Ostojić je time reagirao na prozivke Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zbog sukoba s policijom u kojem je Pajčić ozlijeđen nakon što je razbio ploču s latiničnim i ćiriličnim natpisom na zgradi Policijske postaje Vukovar. Krv je pala zbog rakije, to je moj prvi odgovor. To znači, Pajčić je imao 2,7 primila alkohola i prema vlastitoj izjavi sam je pao na pod. Pitajte gospodina, uostalom, u bolnici jel to istina ili nije, rekao je Ostojić novinarima u Saboru.  Na zahtjeve Stožera da podnese ostavku odgovorio je da ostavku ne namjerava podnijeti. Neka ostavku daju oni koji uznemiravaju javnost ovakvim lažima, poručio je Ostojić.

Vukovarski branitelj i bivši zatočenik srpskog logora Darko Pajčić, koji je jučer teško ozlijeđen ispred policijske postaje u Vukovaru, na kojoj je s još jednom osobom razbio ploču s dvojezičnim natpisom, u stabilnom je stanju i izvan životne opasnosti. U osječki KBC Pajčić je primljen s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom.

Stožer poručuje "Želite kaos, a nećete ga dobiti" i traži ostavke

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara najavio je tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i nanošenja teške ozljede. Zahtijeva ostavku ministra unutarnjih poslova, te načelnika policije u županiji i gradu.

fotografija_4_01_b72c92473a.jpg
 
Iz Osijeka danas vijest da je nepoznati počinitelj noćas prebojio dvojezičnu ploču s natpisom Vijeća srpske nacionalne manjine na zgradi u kojoj su uredi Vijeća nacionalnih manjina. S te je zgrade dosad dvaput skinuta ploča s latiničnim i ćiriličnim natpisom.