Raspisan javni poziv organizatorima Adventa u Osijeku 2019.

Raspisan javni poziv organizatorima Adventa u Osijeku 2019.

Grad Osijek raspisao je javni poziv za iskaz interesa za organizaciju/suorganizaciju i provedbu programa Advent u Osijeku 2019. Prijave se primaju do 31. kolovoza .

Uz javni poziv objavljen je i informativni prilog uz tekst javnog poziva u kojem se objašnjava kako Grad Osijek i Turistička zajednica, kao nositelji manifestacije, vide koncept u sklopu kojeg bi se trebale uklopiti ponude. Razvoj Adventa u Osijeku bi se, kako se navodi, trebao odvijati na tri točke u gradu – Trgu Ante Starčevića, Europskoj aveniji i Tvrđi, no problem je što povijesna gradska jezgra u listopadu postaje veliko gradilište, pa se kao alternativa za sljedeće dvije godine navodi Park kralja Petra Krešimira IV., ali bez zatvaranja Zvonimirove ulice.
"U 2019. treba pokrenuti razvoj komunikacijskog kanala između Trga Ante Starčevića i Tvrđe. Na tom se potezu nalaze i sadržaji turističke ponude - Sakuntalin park, Kino Urania, perivoji, Europska avenija i secesijski niz. Uređenje javnog prostora (prije svega odgovarajućom dekorativnom rasvjetom) i uvođenje sadržaja na potez Europske avenije postaje ključni dio višegodišnjeg razvoja adventa", stoji u dokumentu.
U objavi javnog poziva se navodi da Turistička zajednica i Grad Osijek od organizatora (trgovačkih društava, obrta, udruga građana, javnih institucija…) očekuju da će Advent u Osijeku 2019. započeti najkasnije 30. studenog završno s 31. prosinca.
Pri odabiru najboljeg i najprimjerenijeg predloženog koncepta u gradskoj upravi i Turističkoj zajednici posebno će procijeniti atraktivnost programa, koji bi privukao veći broj turističkih dolazaka na manifestaciju, vodit će se računa o afirmaciji lokalnih proizvođača, ugostitelja i obrtnika te zanimljivoj i raznolikoj ponudi svih vrsta sadržaja na Adventu. Na prosudbi će, među ostalim, biti i programski sadržaji za djecu, umirovljenike i osobe posebnim potrebama.
Grad i Turistička zajednica osiguravaju prostor, električnu energiju, 12 montažnih kućica, pomoć u održavanju čistoće i odvoz otpada, a najboljem ponuditelju za organizaciju manifestacije osigurat će i financijsku potporu u iznosu od najmanje 90 tisuća kuna.
Rok za podnošenje prijave i cjelokupne dokumentacije za Javni poziv je do, zaključno, 31. kolovoza 2019. Prijave u zatvorenoj kuverti šalju se poštom ili dostavljaju osobno na adresu: Turistička zajednica grada Osijeka, Županijska 2, 31000 Osijek.
Izabrani ponuditelj sklopiti će trojni ugovor s Gradom Osijekom i TZ grada Osijeka, a ugovorom će biti definiran konačni program manifestacije Advent u Osijeku
Kompletan tekst javnog poziva može se pogledati na mrežnim stranicama Grada Osijeka i Turističke zajednice.