"ReArt – božićno izdanje 2018."

"ReArt – božićno izdanje 2018."

fotografija iz poziva organizatora

" ReArt –božićno izdanje 2018." održat će se 14. i 15. prosinca u prostorima Esseker centra u Osijeku. Festival će se otvoriti u petak, 14. prosinca, u podne, u subotu već u 10 sati, a Afterparty božićnog izdanja ReArt festivala održat će se u sjedištu Udruge Slama.

"ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane te 'uradi sam' kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje. Svakim izdanjem ova platforma se širi sve više, uključuje sve veći broj zainteresiranih te uvijek donosi nešto novo i poučno.

Osim mnoštva kreativnih i originalnih radionica, poput izrade posebnih ''spacey'' čestitki, izrade drugog izdanja ReArtovog fanzina, plesnih te žonglerskih radionica do umjetničkog „oSLIKAvanja lica“, u sklopu festivala održat će se i božićni sajam koji će okupiti 31 lokalnog izlagača. Među izloženim radovima na ReArtovom kreativnom sajmu svatko će imati priliku pogledati radove u koje je uloženo puno ljubavi i truda, a i pronaći poklon za dragu osobu ili se priključiti nekoj od radionica i steći vještinu pa uz malo uloženog vremena izraditi dar sam", ističu organizatori u pozivnici.

Prostor će kulturno podići i akademski umjetnik Rene Grgić Đaković sa crtanjem portreta, a prostor će urediti i umjetnički intervenirati tri likovne umjetnice: Marija Vidaković Tulić, Slađana Zubić i Valentina Grubačević.

Festival će se otvoriti u petak, 14. prosinca s početkom u 12 sati u prizemlju Esseker centra. Tijekom dana uz brojne edukativne i kreativne radionice očekuje se i glazbeni trenutak uz Acoustic ReArt koncert akustične gitare te glazbeno jamanje kojem se mogu priključiti svi posjetitelji.

Festival će se nastaviti idućega dana, u subotu, 15. prosinca kada će započeti već u 10 sati te se nastaviti na afterpartyu do kasnih noćnih sati. Sajamski dio kao i sve radionice i glazbeni program uz Juraja Padovana održavat će se u Esseker centru sve do 20 sati nakon čega su svi posjetitelji pozvani da se pridruže ReART DŽEMPER AFTER PARTYU.

Afterparty božićnog izdanja ReArt festivala 2018. održat će se u prostorima Udruge Slama (Kamila Firingera 3, Tvrđa) gdje će nastaviti proslavu umjetnosti i kreativnosti na malo drugačiji način uz čak nekoliko najskrivenijih imena osječkog glazbenog podzemlja. Za sve posjetitelje koji se pridruže afterpartyu u džemperu ulaz će biti besplatan!

Festival organizira Udruga za umjetnost i stvaralaštvo ReArt pod vodstvom umjetnice Valentine Grubačević i REART tima koji čine Slađana Zubić, Marija Vidaković Tulić, Hrvoje Božić, Luka Boras, Šimun Padovan, Kristina Mandarić, Mirna Butković, Anamarija Barba, Marija Petrušić i Denis Čefko, te uz neizostavnu pomoć ReArtovih volontera. Festival je ostvaren uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i partnere i suradnike Udrugu Slama, Udrugu PLANTaža, Plesni studio Shine, Agristar čajeve i OBŽ.

Program:

Petak, 14. prosinca 2018.
12:00 - 20:00 sati - ReArt kreativni sajam s 30 izlagača „Podrži umjetnike, kreativce, makere… Kupuj lokalno!“
12:00 - 20:00 sati - otvorena radionica, Dječji kutak, crtanje i slikanje na tkanini
13:00 sati - „oSLIKAvanje lica” za djecu, voditeljica Marija Petrušić
13:00 - 20:00 sati - eArt čajanka, pozivamo vas u čajni kutak ReArt kafića
14:00 - 15:00 sati - Radionica „Čarobne (spacey) čestitke “, radionica izrade čarobnih čestitki od recikliranih aluminijskih poklopaca od jogurta. Uz dašak svjetlucavih glitera svatko od 12 do 92 godine može napraviti svoj poklon. Voditeljica Valentina Grubačević prof. likovne kulture
16:00 sati - radionica, Plamingo Flow Arts radionica žongliranja
16:00 - 20:00 sati - „Umjetnički atelje kutak” Crtanje portreta, Rene Grgić Đaković, akad. umjetnik
17:00 - 19:00 sati - „Spacey trash poezija”, voditelj Luka Boras
17:00 sati - Predstavljanje udruge za umjetnost i stvaralaštvo REART uz predstavljanje umjetničkog ambijenta u sastavu akad. umjetnica Marije Vidaković Tulić, Slađane Zubić i Valentine Grubačević
18:30 sati - Acoustic ReArt, koncert akustične gitare
19:30 sati - Glazbeno Jamanje (ponesi svoj instrument i priključi nam se u otvorenom stvaranju glazbe)

Subota, 15. prosinca 2018.
10:00 - 20:00 sati - ReArt kreativni sajam s 30 izlagača „Podrži umjetnike, kreativce, makere… Kupuj lokalno!“
10:00 - 20:00 sati - otvorena radionica, Dječji kutak, crtanje i slikanje na tkanini
11:00 sati - „oSLIKAvanje lica” za djecu, voditeljica Marija Petrušić
11:00 sati - „Umjetnički atelje kutak” Crtanje portreta, Rene Grgić Đaković, akad. umjetnik
100:00 - 20:00 sati - ReArt čajanka, pozivamo vas u čajni kutak ReArt kafića
14:00 - 15:00 sati - Radionica „Čarobne (spacey) čestitke “, radionica izrade čarobnih čestitki od recikliranih aluminijskih poklopaca od jogurta. Uz dašak svjetlucavih glitera svatko od 12 do 92 godine može napraviti svoj poklon. Voditeljica Valentina Grubačević prof. likovne kulture
15:30sati - Plesni studio Shine (iznenađenje)
16:00 sati - radionica, Plamingo Flow Arts radionica žongliranja
16:00 - 18:00 sati - Radionica izrade fanzina, ReArt izdanje broj 2, voditeljice Slađana Zubić i Marija Vidaković Tulić
18:30 sati - Acoustic ReArt, Juraj Padovan na gitari
22:00 sati - ReArt after džemper party uz izložbeni kutak spacey trash poezije i Dj-e, prostor udruge SLAMA, Kamila Firingera 3, Tvrđa Besplatan ulaz uz une koji dođu u džemperu!