"Reciklirajte u papučama"

"Reciklirajte u papučama"

"Unikom" je danas predstavio pilot projekta "Reciklirajmo u papučama" kojem je cilj olakšati građanima odvajanje iskoristivog otpada u domaćinstvu, kako su znakovito projekt i nazvali, "u papučama". Predstavnici grada, Unikoma, stanara i novinari okupili su se pred zgradom na Sjenjaku, jednoj od 9 u tom velikom stambenom naselju u kojima će projekt biti ostvaren.

Projekt se odnosi na primarnu selekciju otpada u zgradama kolektivnog stanovanja, a za početak će biti ostvaren u 9 zgrada kolektivnog stanovanja na Sjenjaku i Vijencu Ivana Meštrovića od kojih svaka ima više od 100 stanova, odnosno 1894 korisnika Unikomovih usluga. Time se, napominje direktor "Unikoma", Davor Vić, ostvaruje i odredba Zakona o komunalnom otpadu koja govori o obveznom odvojenom prikupljanju 7 vrsta otpada

 unikom-recikliranje-u-papucama-ekipica.jpgunikom-recikliranje-u-papucama-ekipica2.jpg

Građanima se izlazi ususret da bi otpad mogli odlagati onako kako su naviknuli, u oknima na vertikalnim međuprostorima, pa su na svakom katu postavljene posude za papir i plastiku, a za ostale vrste otpada u zajedničkim prostorijama.

unikom-recikliranje-u-papucama-stari-kontejner.jpgunikom-recikliranje-u-papucama-za-web.jpg

Akcija je već dala značajne rezultate, izvijestio je zamjenik gradonačelnika, Denis Ambruš, jer je količina selektivno prikupljenog otpada za 90 posto veća od dosadašnje.

unikom-recikliranje-u-papucama-promomaterijal.jpgunikom-recikliranje-u-papucama-sanducici.jpg

.